lördag 4 februari 2017

"Masken"

Veckans övningen kallas ”inchworm” eftersom den härmar upp-och-ner rörelse av en larv eller mask som rör sig över en plan yta. Övningen kräver ingen extra utrustning, vilket innebär att du kan göra det nästan var som helst.
Varför: Utmanar och utvecklar styrkan i bålen, den raka tvära bukmuskeln, men också armar, bröst och övre- samt nedre delen av ryggen aktiveras väl. Du får även en bra stretch av hamstrings/baksida lår.

Hur: Starta med händer och fötter i golvet. Spänn mage och rygg och gå försiktigt ut med händerna framför kroppen. Fortsätt gå framåt på händer så långt du kan förutsatt att korsryggen kan hållas neutral (håll gärna ytterpositionen i 10 sekunder). När du kommer ut i ytterpositionen går du upp till startposition med hjälp av små fotrörelser.
Upprepa fem gånger eller tills du kommer till en vägg. Vänd tillbaka i den motsatta riktningen.

Att tänka på: För att förhindra skador på ryggen, var noga med att hålla ryggen så rak som möjligt genom hela rörelsen. Att komma långt fram med armarna belastar axlarna, varför du som nybörjare kan starta med mindre rörelser, tills du har full kroppskontroll och styrka.

Lycka till mina vänner och trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar