söndag 28 augusti 2011

En veckas "gåing"...

Nellie gick sin första skolvecka denna vecka och i och med att vi valt att ha en bil och jag fortsatt varit så gott som helt mammaledig så har jag skött både lämning och hämtning till fots denna gågna vecka. Tur och retur skolan x 2 har resulterat i 2 timmars promenad per dag, vilket ger en riktigt bra effekt, med bonus utav lite tuffa backar på vägen, ger extra bra "rumpträning";). Jag har rullat Nova i vagnen medan Nellie cyklat bredvid, vilket dessutom sätter bra press på tempot;).

Att promenera 2 timmar per dag är väldigt tidsödande och detta kommer jag inte att fortsätta med då jag drar igång att jobba så smått nästa vecka, men däremot kommer det att bli hämtning på skolan varje dag vilket ger mig en timmes promenad per dag, SKÖNT! Detta är dessutom min mentala stund då jag rensar skallen min, men också får en massa nya ideér!

Gör en halvtimmes promenad om dagen till en vana! Det är den bästa medicinen för en bättre hälsa. Det stärker hjärta, lungor och muskler och minskar risken för benskörhet. Dessutom håller det igång magen. Det finns bara fördelar!

Bestäm en eller fler ”gåingdagar” i veckan. Dra med dig grannen eller vännen din om du har svårt att komma igång. Att lyssna på en ljudbok eller musik när du går kan öka motivationen avsevärt, om man inte väljer att fånga in ljudet av naturen runt omkring, vilket kan vara väldigt rogivande (beroende på vart man väljer att promenera såklart). Gå i din egen takt; en lugn promenad eller snabbare pulshöjande "power walk" och än bättre, ta till stavar så ökar konditions- och förbränningseffekten avsevärt!

Kanske kan din arbetsgivare rent av bidra till en lunchpromenad i friskvårdande syfte.

Tips! Investera i ett par riktigt bra skor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar