söndag 23 december 2012

Ät och drick av julens frestelser med lite sunt förnuft...

Hoppas ni alla har möjlighet att vara lediga lite under julhelgen och kan njuta av en härligt vit jul tillsammans med människor ni tycker om.
Under denna tid ställs vi alla mer eller mindre inför juletidens dignande frestelser. Lätt att det blir än den ena sockerbomben efter den andra och betydligt mer fetter av sämre sort som fyller våra kroppar.
Energiintaget blir till största sannolikhet för stort hur man än beter sig när man äter just julbord och vad gör väl det om det bara rör sig om julhelgens 3-dagar, då jag tycker att man kan äta precis vad man vill och "frossa" om man så vill.

Har man däremot sprungit på en massa julbord under hela december månad, samt druckit glögg och ätit "lussebullar & pepparkakor" dagligen, så blir det lätt lite för mycket av det goda...och de oönskade kilona smyger sig på.
Så mina vänner, ät och drick av julens alla frestelser med lite sunt förnuft, så slipper ni ha dåligt samvete i början av januari.
De värsta "bovarna" på julbordet är vit choklad som bara innehåller massa fett och socker, samt all annan julgodis och bakverk.

Välj ut några väl valda munsbitar kort och gott och NJUT!
Drycker såsom läsk inklusive alla alkoholhaltiga drycker  innehåller en massa energi/kalorier i form av massa socker som man kanske inte tänker på. Genom att dra i sig en liten 33 cl flaska läsk så får man i sig 10 stycken sockerbitar.

Drick med förnuft och servera alltid vatten till annan dryck!
Feta och kolhydratrika rätter såsom Janssons frestelse, korvar, risgrynsgröt och ris alá malta ger en massa kalorier och lättinlagrat fett. Kombinationen fett och kolhydrater (socker) är ett välkänt recept för att överäta.

Personligen går jag loss på det kalla såsom all god lax och sill och tar möjligtvis lite grann av det varma. Då brukar balansen bli rättså bra samtidigt som jag är helnöjd över mina val;).
Bra ting på julbordet är fisken, julskinkan, rostbiff och annat magert kött.
Sill kan man äta med gott samvete så mycket man vill för nyttigheterna i fisken väger upp sockret i lagen. Givetvis är det ett smart drag att välja den mer ”rena” sillen som inte flyter runt i krämiga röror.
Det var lite tips från coachen;)
Njut nu av juletiden allesammans!
Vi hörs vidare 2013, ett nytt år med en massa nya möjligheter!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar