måndag 22 juli 2013

Sänk kraven på sommarträningen - En kort runda räcker!


Vilket sommarväder, helt fantastiskt!! Detta ska vi såklart ta vara på, så mycket det bara går. Städa och dylikt kan man göra en annan dag, och vad gör det väl med lite dammråttor i hörnen denna härliga tid, då de allra flesta av oss nästintill bosatt oss utomhus.

Hur går det förresten med sommarträningen? Har det blivit en löpare utav dig? Såsom du tänkte när våren tog vid… Har klockan ringt tidiga semestermorgnar då du studsat upp för att verkligen få träningen gjord innan resten av huset vaknat? Såsom du planerat… Det klockrena altanpasset du fått av din PT… Är väl uttjatat vid det här laget;)?

Eller har du rent av liksom många andra ”fastnat” i den sköna solstolen?
Bokat av tänkta träningspass till förmån för härliga grillkvällar, bad- och fikastunder... även att man kanske varit tokladdad innan, har man ändå valt bort det…
Nog är det lätt att välja ett skönt ryggläge
  
Har träningen däremot verkligen flutit på bra? Grymt bra jobbat!!! För det ska i hela fridens namn nämnas att det inte är helt lätt att hålla goda rutiner när semesterandan fallit på, och ”lördag-hela-veckan” förankrats alltför väl.

Jag blir näst intill lite full i skratt när jag tänker på att jag gått i godan tro om att ”denna sommar ska det bli en löpare av mig”, för andra sommaren i rad… och att jag inte ens testat milen denna sommar utan tagit några orutinerade löpssteg på ynka 2,5 km och känt att ”herregud, så tunga steg…”.Dock känner jag, att vad tusan, vad gör väl det! Jag rör på mig och håller mig i form – För att jag mår så fantastiskt bra utav det!

Är det något jag är bra på så är det att fånga upp möjligheten till små korta pass eller bara någon övning här och där – Det bästa direkt på morgonen, då jag vet att det sedan lätt faller bort i allt annat…MEN visst, dessa små korta micropass gör oss inte till gaseller i löpspåret direkt;).

Men vem vet, nästa sommar kanske;). Den som väntar får se…

Jörgen och jag passar gärna på att träna tillsammans när svärföräldrarna är på besök eller vice versa som denna helg, då vi tog några tappra gemensamma löpsteg innan frukosten ena dagen och några raska steg med Bungy Pumps morgonen därpå. Sen några styrkeövningar med kroppen som redskap och kroppen har väckts till liv igen. Skönt och härligt att träna ihop. Har ni möjlighet så träna tillsammans ibland vet ja, stärker helt övertygande relationen! Testa får ni se;).

Jag hör allt för många med dåliga samveten, ångest och dåligt självkänsla över att de just tränar mindre än tänkt i kombination med sämre mat- och dryckesvanor under sommar- och semestertid. Bra att vara medveten, absolut och att inte tappa greppet alldeles, MEN…

Ni ska veta att det allra bästa sättet att komma igång efter en trög period är att vara snäll mot sig själv och sin kropp – Sänk kraven! Det räcker att komma ut på korta rundor eller göra korta cirkelträningspass regelbundet – Det gör susen!

För det är ju faktiskt så att det är ATT vi gör det, som får oss att komma in i rutinerna igen och hitta tillbaka till den där sköna, goa känslan när vi lever hälsosamt och rör oss varje dag.

Så idag mina vänner ska jag unna mig ett litet träningspass igen – Ska du?

NJUT av ännu en fantastisk dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar