söndag 15 juni 2014

Full fart mot sommarformen

Knepet är att fånga aktivitet lite här och där, att göra vardagen lite jobbigare kort och gott.

Denna underbara sommartid är det dessutom läge att verkligen ställa bilen och på andra sätt ta sig från A till B. Med en bra ryggsäck får man dessutom med sig vad man behöver och dessutom en extra vikt, voila!

Känns sommarformen långt borta så lägg in högsta växeln under korta, intensiva pass, så ger du fettförbränningen en riktig rivstart. Med några övningar som aktiverar kroppens stora muskelgrupper, kraftfulla rörelser som får pulsen att skjuta i taket. Finessen är att träna styrka och flås på en och samma gång och ge järnet under 10 min.

Jag arbetar personligen ofta och gärna på detta sätt och har min Gym Boss inställd på 30 sekunders intervaller (ger en signal ifrån sig var 30.e sekund/räknar ner). Man utför så många repetitioner man kan under 30 sekunder, vilar/förbereder sig inför nästkommande övning under följande 30 sekunder för att sedan ge järnet åter igen under 30 sekunder o.s.v.
Man kör övningarna en gång eller upprepar sedan cirkeln så många gånger man önskar. Har man ont om tid kan man med andra ord på ynka 10 minuter effektivt träna igenom hela kroppen med 10 övningar!

Vilan mellan övningarna är viktig för att ha kraft att ta i ordentligt under intervallerna.

För att motivera dig lite extra så tänk på att, genom detta sätt att arbeta på så fortsätter ämnesomsättningen att gå på högvarv flera timmar efteråt, även när du ligger raklång och myspyser i solen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar