Tänkte inspirera med en fräsch sås till grillat en mulen dag som denna. Ni kan rent av göra den redan idag tills imorgon, då det ska bli en solskenskväll åter igen och grillen lär gå varm hos de flesta av oss.
Basilikasåsen är en finfin allroundsås som passar lika bra till fisk som till sallader och kyckling. Den brukar dessutom gå hem både hos vuxna som barnen. Håller sig fint 3-4 dagar i kylen, så passa på att göra dubbel sats när du ändå håller på. Det går också fint att byta ut en del eller all basilika till rucola eller persilja.
4 portioner
1 kruka färsk basilika
1 tsk finhackad färsk chili eller 1 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk majonnäs
2 dl naturell turkisk yoghurt, 10%
Såhär gör du:
Mixa basilikabladen med de övriga ingredienserna till en slät sås.
Smaka av med lite salt. Låt gärna såsen mogna i kylen några timmar.
Buon Apetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar