onsdag 16 juli 2014

Ladda batterierna med aktiv semester

Publicerat i SN 2014-07-14
Det är lätt att hamna i ett dåsigt ”semestermode” om man lägger träningen helt åt sidan med företräde för hängmattan. Båda tingen ska såklart in för att vi ska må sådär behagligt gott i både kropp och knopp.

Träning är en färskvara så vi ska se till att behålla vår uppbyggda styrka och kondition även under semesterveckorna, då de allra flesta av oss dessutom har tid att träna. Det är smartare att lägga någon träningsfri vecka under de mest intensiva arbetsveckorna.

Många kunder ställer sig frågandes till varför jag tränar när jag är ledig, då jag ju arbetar med träning. Träning för mig är något jag unnar mig då det gör mig lust- och energifylld, stark och tillfreds både mentalt och fysiskt. När jag tränar låter jag tankarna flöda fritt och allt som oftast har jag under ett träningspass fyllts på med nya inspirerande tankar och idéer för både arbete och fritid.

Vi startade upp årets sommarsemester med en solsäker resa, vilket kändes så himla skönt! Vi lämnade det stormiga vardagslivet och alla måsten för avkoppling i härlig miljö med sol, bad, lek, träning, städat hotellrum, god serverad mat och dryck.
För tio år sedan hade jag nog inte kunnat drömma om att jag skulle gilla dessa välorganiserade charterresor, då spänningen med att ta sistaminutenresor till så exotiska resmål som möjligt lockade.
Var tid har sin gång. Glada barn, nöjda föräldrar! Det var en fröjd att se vår minstings upprymdhet av att äntligen få fara till ”Lollo & Bernie och bada” och att se tjejerna bli alldeles uppsluppna av allt vatten i alla former – av att simma, snorkla och lattja dagarna i ända. Vilken energi! Barnpoolerna, vattenrutschkanorna, de långgrunda stränderna med det turkosblå havet, barnklubbarna och lekparkerna som dessa Familje-chartrar erbjuder är bra! Att sedan träffa fina semestervänner kan göra resan än mer tillfredställande för liten som stor.
Hotellkomplexet vi bodde på erbjöd riktigt bra träningsmöjligheter utöver alla vattensportaktiviteter som dykning, trampbåt, vattenskidor och parasailing för den extra spänningen skull. Tennisbana, vattensport för alla familjemedlemmar, simlängder och ett Gym & Spa som erbjöd klasser från morgon till kväll såsom Morgon Power Walks, Yoga, Step, Crosstraining…
Barnen tog ordentliga sovmorgnar så vi som är morgonpigga passade på att träna, den ena till gymmet och den andra på hotellrummet. Sen avslutade vi varje dag med några sköna längder i poolen, riktigt skönt!

Namn: Fia Larzon
Ålder: 39
Gör/Yrke: Egen företagare inom kost, träning och hälsa i sin helhet (krafthalsa.se)
Smultronställe: Vårt hem i Stensborg
På grillen i sommar: Grillad tonfisk och en massa färska primörer
Gör helst när jag är ledig: Slappnar av med familjen och tränar gärna
Det här visste du inte om mig: I början av min hälsokarriär var jag en riktig godisråtta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar