fredag 17 september 2010

Hockeyglädje...

Min Jörgen tog hastigt en plats i Nyköpings Hockey åter igen. En för honom given plats i mina och många andras ögon, kul! Han är en verkligt seriös idrottman som ännu inte är klar med hockeyn, har mycket kvar att ge! Blir spännande att se i höst...(känn ingen press nu Jörgen:-)

Jag som arbetar inom träningsbranschen träffar ju på en massa människor som alla driver sig själva till att gå till gymmet eller ut i skogen och promenera etc. för att de så väl vet att detta gör dem så gott! Innerst inne finns dock en röst som drar oss åt andra hållet, åt soffan till...
Det är våran "Stenåldershjärna",vår instinkt sedan urminnestider som säger att vi bör spara på så mycket  energi som är möjligt, utifall svälten kommer. Svälten kommer ju aldrig utan istället har vi sött & fett i ett totalt överflöd alltför nära tillhands, dygnet runt...varför fler dör av överätning än av svält! Skrämmande! Dessvärre dagens sanning.

Jag tittade på "Biggest looser" för första gången förra veckan och det är faktiskt inte sällan som "elit"idrottare (2 f.d. Elitidrotare var med i programmet, "som deltagre"), som av någon anledning lägger skorna på hyllan och fortsätter äta på samma sätt som de kunnat göra när de tränade hårt ett par timmar per dag och hade en skyhög energiförbrukning varför deras kroppar då kunde ta bättre hand om "skräpmaten" (som t.ex. en pizza var och varannan dag) lägger på sig alltför många extrakilon efter karriären. När de lägger skorna på hyllan och inte väljer att ta till någan annan aktivitet utan istället lägger sig på soffan, så sväller de såklart!

Annat är det med en "sann" idrottare kan jag tycka, som ser träningen som helhet som stimulans och bra kost som bensin. Allt för att bli så bra som möjligt inom sin gren men också ser till det hälsosamma perspektivet av motion och sund kosthållning.
För mig är det märkligt att de som arbetar som idrottare inte har stenkoll på sin egen kropp och vad den allra helst behöver.

På söndag håller vi alla tummarna för storvinst då Nyköping har premiärmatch!

Ha en riktigt skön helg Allesammans!

1 kommentar: