onsdag 1 september 2010

Pilatesträning för kropp & själ...

Sitter nedsjunken i soffan med datorn i knät med min prinsessa tätt intill, som sitter som förtrollad framför "Nicke Nyfiken".
Jag tog emot min första grupp i min Studio idag, Pilates i sluten liten grupp på 6 pers. Har hittills bara tagit emot kunder individuellt för Personlig Träning och konsultationer. Idag var det dax att starta upp det jag haft i tankarna så länge. Det jag tidigare bara drömt om.
Klockan sex ringde klockan och jag gick sömngång ner till Studion för städning och roddning inför Pilatesklassen. Klockan sju satt jag med familjen vid den efterlängtade frukosten. Det är för märkligt att man kan längta så mycket efter en tallrik gröt och ett par ägg, men det gör jag, varje morgon:-)!
Väl i Studion igen dimmade jag ner till en skön belysning och satte på min favoritPilateskiva och la ut mina nya och härligt tjocka Pilatesmattor ovanpå en skön golvvärme. Lyxigt, precis som det ska vara! Kvart över nio droppade mina förväntansfulla deltagare in. En timmes Pilatesträning följde. Allt kändes så himla bra, på alla sätt! Jag har instruerat Pilates i fyra års tid och verkligen utvecklats och format den i min egen stil allt eftersom. Detta att ha en sluten grupp att arbeta med under 10 veckor ser jag som ytterligare utveckling som Pilatesinstruktör. Känns kanon att ha 3 olika typer av Pilatesklasser varje vecka varav två är drop in klasser på Sunlight, en med stor balansoll och en på matta.
Denna träningsform varvar ner oss på djupet vilket är så härligt och behövligt! Man finner ett skönt lugn som bibehålls även i stressade situationer. Dessutom får man en optimal träning på köpet!

Vad är Pilates?
The Art of Contrology, så kallade Joseph Pilates sin träningsform när han skapade den i början av 1900-talet. Pilatesträning kan vara oerhört tufft för den starka och erfarne utövaren, men kan vara lätt och rehabiliterande för den skadade.
Pilatesträning ger styrka på djupet, minskar stress och spänning, ger ökad balans & kroppskontroll. Perfekt precisionsträning! Alla rörelser utgår från kroppens mitt, vårt kraftcentrum och arbetas med förlängning/utsträckning ut mot periferin. Fokuseringspunkten ska under träningen därför vara på just vårt kraftcentrum. Andningen är också en mycket viktig del i träningen, att ha ett flöde mellan in och utandning i samspel med rörelsen. Att ha full kontroll och arbeta med god precsion i varje liten rörelse är av största vikt.

Testa vet ja! En gång är ingen gång när det gäller Pilatesträning som du succesivt utvecklas i hela tiden. Räkna med minst 5 pass innan bitarna börjar falla på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar