fredag 27 augusti 2010

Kräftfrossa i unga dar…

Ännu en vecka har svischat förbi med många nya som gamla kundkontakter, och så snabbare än man hunnit blinka så är det fredag igen. ”Fredag hela veckan” , denna positiva känsla som jag tror beror på att veckorna är tillfredställande och händelserika, vilket gör att aldrig ”söndag hela veckan” infaller = ångest över den kommande veckan som alltför många känner. Fredagskänslan är speciell, då det bådas ”fredagsmys” med familjen.

Vi bokar sällan in något ”speciellt” på just fredagar, då vi vet att man då är påtagligt trött efter veckan som gått, och vi vet vid det här laget att det bara är så himla skönt att bara VARA.
Idag när jag cyklade för att hämta Nellie från förskolan ÖSTE regnet ner, men tyvärr inte vid min avfärd varför jag helt och fullt saknade regnkläder… men det hade min prinsessa som stod startklar iförd regnkläder från topp till tå när jag kom.

Hon hade såklart berättat för fröknarna hur vårat ”fredagsmys” såg ut denna fredag. Kräftor till mamma och pappa och pannkakor till henne själv.

Jo, så var det ju när jag frågade om vi skulle äta kräftor
- Men mamma! Jag gillar faktiskt inte kräftor! (för några veckor sedan älskade hon det…)
Pannkakor eller våfflor blir bra!

Men så när vi satt där med bordet fullt av ljus, kräftor, en god sallad och en mumsig ostpaj som jag och Nellie omsorgsfullt gjort, så var pannkakorna på hennes tallrik ett minne blott.MUMS så gott det var med kräftor!!! Vi tog en lektion i hur man åt kräftor (”min skola”:-) och Nellie tvekade inte en sekund att provsmaka kräftans varje beståndsdel, ha ha… fascinerande kan jag tycka.

Nästa gång vi har kräftmys får vi räkna med dubbel ranson, minst sagt:-).

Njut av Kräfttiden!

P.S. Ostpaj går utmärkt att göra lite mindre osund genom att ersätta grädden mot lättkesella och dessutom blir pajen ännu godare! D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar