söndag 22 augusti 2010

Häng med på "NMT", Nordic Military Training...

Fick ett mail från en kollega för ett par veckor sedan: - TIPS! "NMT", Nordic Military Training!
Gratis prova på pass, på Djurgården lördagen den 21/8 med start kl. 10:00 ! Riktigt tufft pass utomhus i ”armystyle"! Info och anmälan: http://www.nordicmilitarytraining.se/

Kände att detta var nog min grej, gick in på hemsidan och bokade mig och Jörgen, efter att jag kollat om även han blev lockad, vilket han allt blev.

Detta var infon vi fått innan vi for dit igår morse:
- Kom i tid! Passet startar kl. 10:00 prick!
- Glöm inte att ha fått i dig näring och att dricka ordentligt  innan passet. Räkna med att tillgodogöra 2 dl vätska/15 min
- Det går inte att bära med sig något under passet!
- Oömma kläder och joggingskor som du inte är rädd om!
- Handskar/Vantar behövs då många övningar görs på grusigt/lerigt/blött underlag!
Välkommen till en riktigt rolig och inspirerande dag!

När vi kom på plats var där säkert minst 80 pers samlade och vi delades in i 3 grupper: Basic/"Rookie", "Normal" och Intensiv. Vi stod i Basicgruppen när "Militären" utropade: - Ni som tränar mer än 2 ggr/vecka och med lätthet springer 5 km kliv fram till nästa grupp! Det var bara att kliva fram:-)! Nu var vi inte så "kaxiga" längre, då vi i bilen suttit och intalat oss att det ju inte kunde vara allt för tufft i en basic grupp...

Vi visste att passet skulle pågå under 2 timmar när vår grupp på cirka 40 pers. joggade iväg på en kupperad stig i två strikta led.
Allt bra spännande att inte veta vad som väntade mer än att ha ett hum så klart, ett hum om det värtsta möjliga väntade...
Jag såg detta pass som inspiration med tips & ideér för mig som Personlig Tränare, och få testa mina gränser såklart. När vi hade joggat oss varma och svettiga stannade vi upp för parövningar på gruset på en tom parkeringsplats med endast gruset, p-staketet och våra kamrater som redskap. Efter parövningar såsom "höga knän", Dips, Ryggliggandes hävgrepp, "dragkamp" så joggade vi vidare in i skogen men joggen varade inte länge innan vi "beordrades" att jogga vidare med höga knän följt av "rumpkickar"...
Nästa stopp: Alla på led i "hundställningen" (på alla 4:a med raka armar & ben) varefter 1:e man fick kravla sig under alla sina medtävlandes så snabbt man kunde. I och med att vi var så många blev "tunneln" lång och tuff och det blev en lång statisk stående "hundställning". Ett långt avslut i "Plankan" blev därefter tufft minst sagt. Därefter joggade vi vidare på de kuperade stigarna fram till en brant backe där vi delades in i 2 grupper. Medans den ena gruppen sprang uppför backen och ner så gjorde gruppen nedanför backen olika övningar i form av: "Jägarställningen" (statiskt sittande i 90 grader knäled), smala och klassiska armhävningar, "plankan" och avslutade i sluten grupp med tuffa par-magövningar.
Men det räckte inte att springa upp för backen utan på vägen upp skulle hjärnan aktiveras också genom att ta in vad för färger det var på 7 blad med siffror på. - Vilken färg hade siffrorna? Förvillande då bakgrunden var en färg och siffrona en annan, men efter 3-4 ggr upp för backen började man få färgerna att sitta (vi fick köra tills vi kunde rabbla dem i rätt följd).
Vi fick också köra "Björngång" uppför backen (på händer & fötter) och därefter ta oss baklänges ner.
Vi joggade vidare till sista backen, tänk er Ryssbergsbacken, en skidbacke med andra ord, med en massa långt växande gräs och massa brännässlor. Nedanför denna kom "ordern" att bära varandra på ryggen uppför backen...tjejen jag då fick jobba med var tacksam att jag var ett huvud kortare och betydligt mindre än hon och jag trodde nog aldrig att jag skulle fixa henne på ryggen halva backen upp, men det gick! Detta kändes mest ava alla grenarna i benen kan jag lova.
Några fler övningar väntade oss varefter vi joggade tillbaka dit vi startade och samlades i en stor ring där vi gemensamt avslutade passet med 36 upphopp!

Nu när jag skriver detta låter det ju som att man inte skulle kunna gå idag men det känns helt OK, visst känns det i kroppen:-), men jag var nog så inställd på det "värsta" att jag kunde ta passet hyfsat lätt.
KUL som attan! Nästa år blir det till att testa "intensiv", hi hi...

2 kommentarer:

  1. Hej Fia.
    Finns det något NMT i Nyköping ännu? Verkar riktigt skoj och nog den enda träningen som kanske kan få mig ur soffan här hemma.

    SvaraRadera
  2. Nordic Military Training har inte stationerats i Nyköping, men det har jag:)!
    Dock är det slutna grupper jag jobbar med, men vem vet, finns det hjärterum så finns det stjärterum;)

    SvaraRadera