En potatissallad är en riktig sommarklassiker som alltid är rätt! |
Vi valde att grilla marinerade kycklingfiléer till vilket blev väldigt mumsigt.
Jag tipsar att dubbla satsen så har ni lunchmaten till dagen därpå fixad;-).
Färskpotatissallad med soltorkade tomater 4 port.
Tillagningstid cirka 30 min
4 Portioner
VINÄGRETT
3 msk olivolja
3 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
1 msk vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
SALLAD
750 g skivad eller delad kokt kall eller ljummen fäskpotatis (jag valde att ha bara halvera de små potatisarna och serverade den kall då jag förberedde den på morgonen)
1 skivad rödlök
200 g strimlade soltorkade tomater
1 dl hackade färska örter t.ex. basilika, mynta, bladpersilja (jag valde basilika och la en massa fina blad på salladen precis innan servering)
150 g svarta och gröna oliver (jag valde svarta urkärnade)
Tips! Jag valde att smula över 150 g äkta grekisk fetaost innan servering varefter basilikan
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop vinägretten och smaka av.
2. Blanda försiktigt men väl ihop potatis, rödlök, tomater, örter (spara dem gärna till strax innan serveringen), oliver och vinägrett i en stor skål.
TIPS! Ikea har ”bautastora” blandskålar.
Buon Apetito:-)!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar