söndag 17 juni 2012

Thaiwok med kyckling - Snabbt, gott & ENKELT!

I min Kost & Viktklubb skriver jag om lite olika teman varje vecka och veckans livsmedel var KOKOS som jag redan "puffat" lite för i mitt föregående blogginlägg. Här kommer mera:).

De flesta av oss lever en rättså hektisk vardag. De flesta av oss inser dock att ska vi leva bra och må optimalt bra så måste vi samtidigt tänka på vad vi stoppar i oss.

De allra flesta av oss vill att maten vi äter ska vara hälsosam, enkel- och snabb att tillaga och passa hela familjens smaklökar.

Denna rätt fungerar utmärkt för oss alla härhemma, så testa ni med vet ja.
Thaiwok med kyckling
Antal portioner: 4


400 g kycklingkött utan skinn (kycklingfileér är magert, enkelt och gott)
500 g valfria wokgrönsaker (Bunkra upp med färdiga påsar wokgrönsaker i frysen)
1 msk rapsolja
2-3 msk röd currypasta
4 dl lätt kokosmjölk (en burk) eller 2 dl vanlig kokosmjölk och lite vatten.

1. Skär kycklingköttet i bitar och bryn bitarna i oljan. Tillsätt wokgrönsakerna och fortsätt bryna några minuter. Om du har en liten stekpanna eller wok så kan det vara bäst att steka kyckling och grönsaker i omgångar.
2. Tillsätt currypasta och stek ytterligare ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt koka någon minut. Smaka av med mer currypasta eller salt och peppar.

MÅLTIDSFÖRSLAG
300 g kycklingwok
100 g kokt ris, gärna råris (Risentas 45 min råris är min personliga favorit, på bilden vildris)
400 kcal per portion, vilket skapar viktkontroll
33 procent protein, 38 procent fett, 29 procent kolhydrater är en bra fördelning mellan näringsämnena

Detta är en rätt tagen från den stora receptbanken i min Kost & Viktklubb, under benämningen: BALANSMÅLTID. För mer inspiration: www.krafthalsa.se
Passar som sagt hela familjen:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar