tisdag 7 augusti 2012

Prinsessorna leker medan mamma kör Burpees:)

Två fantastiska underverk i lekens värld och glömmer allt runt omkring;)
Jörgen har arbetat i över en vecka nu och jag och prinsessorna följde i hans fotspår till viss del för att komma in i den vardagliga mat & sovklockan inför dagis- och skolstart som tar sin uppstart på måndag, efter ett härligt lååångt sommarlov med massa sena kvällar och härliga sovmornar.

Det gick verkligen över förväntningarna och fungerade fint redan från dag 1.

Jörgen startade upp sin arbetsvecka med att införa morgonträning varje vardagsmorgon, genom att gå upp 30 min tidigare för ett skönt morgonpass i Studion. Perfekt!

Vi sovtutor ligger oberörda kvar till väckarklockan ringer eller strax innan, runt 6:45-7:00, då vi alla tre faktiskt nu börjat "studsa" upp, slänger ihop allas vår favvofrukost som sedan står på bordet 7:15 och vi får en mysig morgonstund i lugn och ro ihop, vilket jag personligen värdesätter högt!

Jag har lockat med mig prinsessorna ner till Studion varje vardagsmorgon efter frukosten för att köra ett "expresspass" på 30 min sedan Jörgen började jobba för dryga veckan sedan och det roliga är att de båda verkligen gillar det och faktiskt även där har en rutin skapats, att packa med sig stora barbie- och legolådan och knalla ner till Studion, innan ett härligt morgonbad ihop, i badkaret:).

Visst, första dagen hängde Lill-Nova i min famn på spinningcykeln för att sedan lattja med både mig och alla träningsredskap omkring mig, medan Nellie hängde & slängde i TRX-banden som självaste Tarzan. Slutligen var det jag som låg raklång på golvet och lekte med barbie. Inte det effektivaste passet jag gjort precis, men kul hade vi:)!

Nu är intresset för deras saker av största intresse och när 30 minuter passerat säger Nellie: - Redan:(?!
Dock väljer jag att bryta i tid så intresset inte svalnar.

Det går utmärkt att träna med era barn på det ena eller andra sättet, bara ni VILL!
Vill du komma in i goda rutiner och i form efter sommarens "lördag-hela-veckan"?
Då så, gör slag i saken!
Lägg upp en plan för hur du/ni vill ha det vad gäller antal timmars sömn per natt, kost och träning och se till att genomföra det. Kör efter planen, tänk inte!
För tänker man är det nämligen så lätt att man "tänker" att jag skippar den där morgonpromenaden då jag "nog" behöver de där 30 minuterna extra sömn "bara idag"...

Rutiner och god planering är skönt och bra för oss och frigör också mer fritid!

Se till att ha ett skönt liv allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar