söndag 30 juni 2013

Semesterbalans


Sitter nu här framför datorn igen efter 7 dagars total semester och då menar jag ”totalt” avskärmad från internet. Så sunt och skönt för oss alla!

Vi for som uppstart av semestern till härliga Turkiet vilket var helt perfekt, att verkligen bryta jobbet tvärt med en semesterresa där internet ”lyckligtvis” fungerade uruselt.

Först hade jag inte tänkt ta med mobilen överhuvudtaget men den fick hänga med och sedan när det visade sig vara hiskligt svårt att koppla upp sig så valde jag snabbt bort den – SKÖN KÄNSLA!

För att få en riktigt skön familjevecka så ska man såklart tänka på att barnen är nöjda;) varför jag tog kontakt med resebyrån och bad dem vägleda oss till de mest populära familjehotellen/resorterna. I vanlig ordning gjorde vi ingen större sak utav det utan kollade snabbt in valen, utvärderade vad vi trodde skulle passa oss allra bäst för just en helskön ”bara-vara-mys-vecka”.


Vi for till Alanya och bodde på ett Family garden hotell. Blev perfekt!

Packade i godan tro ner två böcker och en tidning men hann bara bläddra i tidningen då barnen och sambon min fick ta upp all min tid, vilket också var ett helhärligt VAL!

Det var en fröjd redan från transferbussen från Arlandaparkeringen då Nellie& Nova triggade upp varandra och njöt i fullan sky av att just bara åka transferbussen. De var båda fantastiska i vanlig ordning under hela resan.

Av valet ”All” inclusive till inclusive var det inte särskilt svårt för oss för varför ha obegränsad tillgång till mat och dryck under en hel semesterresa? Tycker jag rent ut sagt kan föda frosseri, eller?

Hur som helst så valde vi ”Family inclusive” som innebar frukost, lunch och middag med VAL av dryck till maten vilket kändes smidigt och bra med barnen och visst är det ju så. Att ”Lollo & Bernie” underhöll barnen i samband med måltiderna blev för dem en riktigt efterlängtad höjdpunkt.
 

Innan vi fick barn hade vi nog aldrig kunnat drömma om att fara på en sådan ”arrangerad” semesterresa men varför inte?
Semester blev fylld med en massa sol & bad, roliga aktiviteter och vällagad mat.

Barnen tog sovmorgon varje morgon så vi turades om att träna både på det fräscha gymmet och på hotellrummet, en kort men effektiv stund varje morgon. I vårt bagage följde ju våra kroppar som ju är det bästa träningsredskapet vi har. Ett maghjul, ett gummiband och ett par hävgrepp fick också följa med. Utöver detta valde jag att ”springa” upp och ner för trapporna varje dag vilket naturligt blev ett gäng gånger varje dag á fyra våningar. För mig ett smart och naturligt VAL!
Hissen med sin läckra utsikt lockade nog många fler än just våra barn, som for upp och ner i den.

Jörgen och jag lekte med barnen dagarna i ända och nog blir man fascinerad av deras fysiska förmåga. Det är såklart av största vikt att vi som vuxna håller oss i hyffsad form så vi orkar leka med våra barn.

Nellie rent ut sagt levde med sitt cyklop på sig under veckan…medan lill-Nova for kittlandes ner för rutschkanorna och innan hon hunnit ner skrek: - Mera!!


 
Vattengym kördes i en av poolerna innan lunch varje dag och var riktigt bra. Brukar normalt sett tycka ”vattengympa” lätt blir lite fjantigt men detta var kul samt drog med män som kvinnor, unga som äldre. Parallellt kördes diverse aktiviteter i vatten och på land för barnen för olika åldersgrupper. Perfekt!

Sen blir det såklart en och annan promenad under semesterresan.
Vi valde dock att i stort sett göra all shopping i en och samma butik och inte springa runt i en massa butiker med barnen.

Vi for ut på en härlig segeltur på Manavgatflodens blågröna vatten, en vacker färd mot medelhavet. Riktigt harmoniskt. Inte utan spännande aktiviteter för barnen såklart som fick vara pirater på det fina träskeppet. När sedan kaptenen och besättningen förberedde en fräsch lunch så fick vi möjlighet att ta ett dopp i flodens 15 gradiga vatten eller att bada vid andra sidans strand och medelhavets tempererade vatten. Läcker kontrast.
 
 

  
Allting handlar om VAL mina vänner. Jag hör ofta hur många riktigt våndas över hur det ska gå med viktbalansen under semesterresan, men behöver det egentligen vara så?

Inte alls! Vi valde till exempel att företrädes vis välja bort havet av bakverk som fyllde ett av långborden vid måltiderna och istället välja det som smakade väl och ”höll oss väl på banan”. Det fanns ett lika stort hav av långbord med grönsaker och färska frukter som mer naturligt föll mig i smak.

Brödbordet kan man smart förbipassera om man vill, för det kan lätt bli en onödig bukfylla.

 Men ni ska inte tro att inte jag faller dit liksom alla andra om jag skulle börja nalla på fikabordet eller det nybakta brödet så för mig är det ett  VAL att oftast välja andra alternativ som att jag t.ex. föråt mig på de nyskurna melonerna och läckra körsbären istället, mums! Vi VALDE bort läsk och juice med företräde för vatten men VALDE att dricka alkohol till middagen varje kväll vilket blev i form av rött vin, en massa antioxidanter vet ni;).

Resorb kan förresten vara bra att packa ner i resväskan, då det kan vara svårt att hålla vätskebalansen även att man tycker sig dricka en massa vatten.

NJUT av sommartid och semester mina vänner och VÄLJ att leva en livsstil som håller er balanserade. Då mår vi som allra bäst!
 


Själv ska jag passa på att bara ligga raklång mellan varven också;)

2 kommentarer:

 1. Vid frukost med gröten tog jag fram Isoboken. Måste repetera lite och få inspiration tänkte jag. Tittade i telefonen och där hade Fia skrivit. Vilken härlig vecka för familjen, kul. Peppning att välja frukt framför bakverk, viktigt för mig. Det ska gärna fikas på sommaren.
  Kul att läsa i böckerna, vet ju nu vad det handlar om. Vill inte gå upp i vikt de kilon man tappat.
  Ha en bra sommar!

  SvaraRadera
 2. Bra där Carina. Genom din ökade kunskap, lite sunt förnuft och smarta val tar du dig välbalanserat genom sommaren och glassarna behöver ju faktiskt inte bli för många;).
  Ha det härligt!

  SvaraRadera