tisdag 9 december 2014

Kettlebell Workshop med planterade fötter och balanserad kropp


I lördags var jag och Jörgen på en kanonbra workshop som arrangerades av Sörmlandkusten Crossfit.

Workshopen hölls av Michael Kruse, känd som Kettlebellspecialisten inom träningsvärlden.

Kettlebell är en kanoneffektiv träningsform som stärker viktiga muskelgrupper som vi använder, vare sig det handlar om att lyfta matkassar, bära barnen, träna tunga marklyft eller förberedelserna inför Vasaloppet. 

Har tränat Kettlebells en del samt tränar mina kunder och fått mersmak.
Blev därför glatt överraskad till inbjudan här i Nyköping. Skönt att slippa resa.

Syftet med workshopen var att få mer kännedom om kettlebell träningen och dess rörelser och därmed effektivare och säkrare utförande. Inspiration till nya övningar och övningskombinationer. För- och nackdelar och hur bra komplementträning det är till annan träning.

När man tränar Kettlebells ska man ha platta skor, utan uppbyggnad. Jag valde att vara barfota vilket ger en mer jordnära kontakt kan jag tycka. Five fingers fungerar också utmärkt. Jätteviktigt att ha god kontakt med hela foten genom hela rörelseutförandet.

Jag älskar att arbeta med precision och kroppskontroll och det kan jag lova att vi fick göra. Första 1,5 timmen av den 4,5 timmars intensiva workshopen arbetades till stora delar med den klassiska kettelbellsvingen tills den satt som en smäck.

Ett kvitto på att man arbetat rätt och aktiverat rätt muskler var en grym träningsvärk i rumpa och baksida lår. NICE:-)!

"The Master" i egen hög person
Stolt, "stark" och helnöjd efter 4,5 timmars intensiv workshop.

Tusen tack för en helkul och lärorik workshop och bra jobbat alla ni som var med!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar