söndag 22 mars 2015

Vardagsmotionera för ett friskare liv!


I mitt arbete med kunder stämmer jag alltid av hur en vanlig dag ser ut i deras liv inför vår uppstart.

Hur rör du dig en helt vanlig dag?

Det är ju en enorm skillnad på att vara arbetandes i ett kontorslandskap framför en dator dagarna i ända mot att arbeta ute på en byggarbetsplats.

Sitter man stilla hela dagarna måste man anstränga sig för att komma upp i rörelse för att må optimalt bra både mentalt och fysiskt, var dag, så är det!

Visst är det väl bra att fara till gymmet för ett par stenhårda pass per vecka MEN den dagliga rörelsen är så mycket viktigare och bör utgöra basen.

Att röra lite på sig varje dag har nämligen visat sig vara mer hälsosamt än att just sitta stilla på exempelvis ett kontor hela dagarna och sedan köra två stenhårda träningspass i veckan.

Det är därför jag ofta rekommenderar mina kunder att sätta på sig en stegräknare, framförallt de dagar de inte har någon inplanerad motion för att se hur många steg de kommer upp i under en dag från morgon till kväll. Alltför många kommer upp i på tok för få steg.

DU kan dock påverka och bestämmer faktiskt över ditt eget liv och till mångt och mycket över din hälsa.Genom att bära stegräknaren under en tid blir man uppmuntrad till extra rörelse i vardagen, till att göra vardagen lite jobbigare helt enkelt med alltifrån att ställa bilen längre ifrån entrén på matvarubutiken till att ta trapporna istället för hissen upp till kontoret var dag och kanske ta en skön kvällspromenad innan man sjunker ner i soffan.

Det är faktiskt bara en fjärdedel av alla svenskar idag som rör sig i tillräckligt stor omfattning.
Ett flertal studier visar att de som lever en inaktiv livsstil löper betydligt högre risk för hjärt- och kärlsjukdomar och att vi behöver få in rörelse var dag!

Det gäller helt enkelt att ta alla tillfällen i akt, att fånga motion, var dag!

Vardagsmotionen är viktigare än många tror. Lägg till med nya goda vanor och BESTÄM dig för att ALLTID välja trapporna framför hiss/rulltrappor och se också till att stå upp mellan varven när du skrivbordsjobbar.

Alla borde vi överstiga 10 000 steg per dag. Detta är inte helt lätt. Utgå från dig själv och stega dig så successivt till allt fler steg och du kommer snabbt att känna en skön känsla av bättre livskraft i knopp och kropp.

Vi går en fantastisk tid till mötes med allt ljusare morgnar och kvällar så passa på att fånga 10 minuter här och där och varför inte testa att ställa bilen och använda benen mer genom att cykla och gå till och från saker och ting.

Det är SÅ värt det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar