tisdag 28 juli 2015

Fröknäcke - Glutenfritt eller inte, såsom du önskar!


Det ni läser i matväg här på bloggen är alltid relativt enkla ting att slänga ihop, vilket jag vet passar de allra flesta och gör det inte det går det ju alltid att modifiera om ;-).

Idag blev det till att slänga ihop en plåt med fröknäcke.

Tänkte jag skulle testa lite olika varianter och se om jag faller extra mycket för något recept som jag sedan kan ha att bjuda mina kunder på i Studion, då jag drar igång verksamheten nästa vecka igen.

Har ni några egna favoriter av fröknäcke så skriv gärna direkt här på bloggen eller sänd mig ett mail vet ja. Jag tackar och bugar på förhand! 


7 ingredienser

Följande ingredienser rörs ihop i en bunke:

1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön, skalade
1 dl dinkelmjöl
Glutenfritt alternativ välj istället t.ex. Mandelmjöl
1/2 Olivolja
2 dl kokat vatten

Flingsalt strös på innan plåten skjutsas in i ugnen.



Täck en stor plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt. 




Strö på ordentligt med flingsalt och skjutsa in i mitten av ugnen i 150 grader under 60 min.



Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar