söndag 2 augusti 2015

"Bloms Knäcke"


När vi ändå är inne på knäckespåret så presenterar jag ett till knäcke som jag gjorde nu ikväll, "Bloms knäcke". Receptet har jag fått från en kund vars goda vän skapat det, Blom alltså :-).

Samma enkla procedur som med det knäcke jag la upp sist, man blandar ihop alla torra ingredienser och har sedan i kokande vatten och oljan, brer ut på bakplåtspapper tunt på en normalstor plåt och glöm sist men inte minst att strö på salt. Jag tog denna gång vår saltkvarn för att få ett jämnare täcke men flingsaltet ger helt klart en läckrare sälta.


"Bloms Knäcke"

0,5 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl maizena
1,5 dl majsmjöl
(2 msk brödkryddor om man önskar)
0,5 dl olja
1,5 dl kokt varmt vatten

Tillvägagångssätt har du beskrivet ovan, enklast möjliga!
Skjutsa in i mitten av ugnen 50-60 min, 150 grader.

Lycka till med baket mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar