söndag 24 april 2016

Vardagslyx - Vad innebär det för dig?


Vardagslyx -  ett fantastiskt skönt begrepp, eller hur?

Vardagslyx kan innebära vitt skilda ting för dig som för mig.

Vad innebär vardagslyx för dig?

Eller är det inget du unnar dig? Kanske något du ska unna dig SEN, efter att barnen växt upp, när du får mer tid eller när du blir gammal?

Här följer lite tips på hur du ska tänka för att våga unna dig vardagslyx, i nutid, såklart.

Vi har ett eget ansvar för våra tankar, känslor och handlingar.

Med andra ord kan man sällan skylla på någon annan än sig själv när saker och ting inte alltid blir som man innerst inne vill.

Vem är det som får dig att må dåligt, som gör dig arg, ledsen eller sur? Inte sällan är det konsekvenserna utav ditt eget tankemönster. Ett tankemönster du själv kan bryta. Inte sällan genom att bli mer närvarande, i nuet, samt vid behov våga ta steget att förändra och förbättra.

Så, varför inte börja arbeta med dig själv, ditt självledarskap och din personliga utveckling.

Om du inte kan tänka en bra, positiv tanke kan du troligtvis inte heller uppleva det i verkligheten heller.

Om du istället tänker:
- Jag är väl värd mer vardagslyx i livet! Jag förtjänar det! Jag mår bra utav det!

Neurologiskt så har vi olika sätt att bearbeta information som kommer till oss och hjärnan består av två hjärnhalvor med olika funktion, det sägs att vi endast använder en bråkdel av vår hjärnkapacitet, så lite som 3-5% faktiskt.

Vi kan alla stärka denna muskel på samma sätt som vi stärker andra kroppsdelar genom kontinuerlig, regelbunden träning. Mental styrka liksom kondition är färskvara. Det är kontinuitet och repetition som gäller.

Det räcker inte att läsa en bok och tro att man genom detta kan förändra och förbättra hela sin livsstil och mentala hälsa. Det vore som att se andra träna på tv och tro att man är lika bra.

Du måste alltså både läsa/se, höra och aktivt göra för att få till en skillnad i livet.

- Vad skulle du behöva för att tänka tanken och i handling få mer vardagslyx i ditt liv?

- Vad är lyx för dig? 

För mig är lyx att ha fritt flöde och tillgång till mina resurser rent fysiskt, tankemässigt och känslomässigt. Att lära mig hantera livets alla sidor och må så bra som jag kan, i olika situationer.

Lyx är för mig
är en känsla av trygghet, ett inre lugn, tillfredsställelse och kärlek. Om det sedan är mitt i ett vardagligt kaos spelar egentligen mindre roll.


Ibland rusar livet på för fort
och man tappar tillgången till sina resurser, p.g.a. stress och en jakt och strävan efter … vad?! Man tappar bort sig själv mellan varven och man tappar fokus på NUET i jakten på framtiden.

Att tänka på är att Livet är just NU och inte sen, så vad väntar du på?

Jag är en riktig drömmare och det är när man låter dem få ta utrymme som de faktiskt kan bli sanna, så våga drömma, du med ;-).

Det är frigörande, hälsosamt, skönt och väldigt viktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar