Tänkte dela med mig av en sylt som våra barn gillar, som man enkelt slänger ihop.
Gott som topping på alltifrån gröt till våfflor eller varför inte som smaksättare i yoghurten såsom våra tjejer har den om morgnarna.
Inom rawfood används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären.
Gör en hel sats så du har förberett till veckans alla frukostar.
Gott som topping på alltifrån gröt till våfflor eller varför inte som smaksättare i yoghurten såsom våra tjejer har den om morgnarna.
Inom rawfood används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären.
Gör en hel sats så du har förberett till veckans alla frukostar.
Raw Hallonsylt med Chiafrön
250 gram tinade hallon
2 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver (mald vaniljstång på burk, bakavdelningen)
2 msk *agavesirap alt. 1 msk flytande honung
*Agavesiraps har ett mycket lägre glykemiskt index (GI) och glykemisk belastning än vanligt socker och honung (sackaros).
1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Mosa eventuellt bären lätt ed en gaffel.
2. Häll upp sylten i en väl rengjord burk. Ställ i kylen minst en timme.
Sylten håller cirka en vecka i kylskåp.
Då så, pip iväg och köp ingredienserna vet ja, och varför inte passa på att köpa en liten söt burk i samma veva.
Härlig recept! Om man inte gillar hallon kan man väl ta andra bär, eller hur?
SvaraRaderaAlldeles säkert, bara att prova dig fram i bärdjungeln tills du hittat din favvo!
SvaraRadera