lördag 3 september 2016

Lyxiga Chokladbollar

Idag var jag på uppdrag och inspirerade Sveriges Blödarsjukas förbund som hade sin årliga helgträff i måbraanda någonstans i Sverige och som i år föll sig i Nyköping, närmare bestämt på Blommenhof Hotell.

Ett helhärligt gäng!

Jag bjöd på en inspirerade föreläsning och uppmuntrade till ett pass med sittande rörlighetsträning som avslutades med skön muskulär sittande avslappning.

Blev lyckat och uppskattat!

Dessa Chokladbollar har varit uppe tidigare men var nog ett par år sedan så hög tid att lyftas igen.

Chokladbollar


Lyxiga bollar som är perfekta till kaffet eller som pricken över i:et på picknicken.
 
Recept och bild är hämtat från boken "Diabetes - du kan själv påverka" av Kristina Andersson, grundare av isodieten. Fotograf Bianca Brandon-Cox.

Till 8 personer behöver du:

1,5 dl cashewnötter
1,5 dl sötmandel
4-6 msk psylliumfrön
3-4 msk kakao
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl torkade blåbär
Kokosflingor alternativt Blåbärspulver att rulla dem i (eller inget alls)


1 sats = 16 bollar. 2 bollar = 1 mellanmål på cirka 150 kcal

Tillagningsinstruktioner:

Mixa alla ingredienser. Blanda i vatten så att konsistensen blir formbar och inte torr och smulig. Räkna med drygt 0,5 dl vatten till denna sats. Rulla därefter 5-kronorsstora bollar.

Tips! Mixa de torra ingredienserna och bären var för sig och mixa sedan ihop alltsammans. Vi gjorde så denna omgång och det blev snäppet bättre. Var noga med vattnet så de inte blir för torra.

De får mycket väl godkänt utav mig!

Hoppas ni tycker detsamma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar