söndag 21 mars 2010

Alkohol...

Sitter här vid datorn och mår riktigt visset, men har mig själv att skylla...
Det blev ett hejdundrandes party igår, vilket ska sägas inte hör till vanligheten i dessa dar och tur är väl det!
Men det var det värt, riktigt riktigt kul hade vi!
Gårdagen startades upp med en fika på Hellmans tillsammans med Unni och Malin som kom ner från Stockholm för att se sina "avdankade hockeyveteraner" till män på isen igen:), då det var dax för jubileumsmatch mellan Tre Kronor Legends och Nyköping All Stars.
Det var med ett gott skratt jag satt där tillsammans med dem på läktarn där de satt med sina telefoner i högsta hugg och plåtade sina gamla "kungar på isen" i ren nostalgi. Ska sägas att min Jörgen var med och spelade då han är med i A-laget här i Nyköping.

Vi blev inte långvariga på Rosvalla då lite vin och tjejsnack lockade innan banketten på Sunlight med de båda hockeyligorna och diverse "vip-gäster".
Från Sunlight for vi sedan vidare till Fika och avslutade med klackarna i taket på Tellus. Vid det här laget hade vi för länge sedan gått från vin till drinkar...

03:30 satt vi sedan vid vårt köksbord och "moffade" i oss, nog den äckligaste tunnbrödsrulle man kan tänka sig. Trots att jag hade druckit och man då kan tycka saker man normalt sett inte gillar smakar bra så var denna rent ut sagt förskräckligt osmaklig, men jag åt...alkoholen gjorde oss alla vrålhungriga!
Kan hända har mina smaklökar ändrats sedan ungdomsårens nattamattider...
Det okryddade moset var ett rent blask och korven som jag tror skulle likna stekt kändes mest som gummi i munnen. Därtill bostongurka som "piffade" till det hela, hm...skippar nog nattamaten när det är dax för liknade festligheter i framtiden.

Viktigt vetande för den hälsomedvetne:
Alkoholen...
- Stimulerar aptiten

- Sänker blodsockret och bedövar mättnadskänslorna
- Innehåller stora mängder energi/kalorier, men inga näringsämnen
- Många alkoholhaltiga drycker är fulla med socker och fett
På en festkväll kommer hälften av kalorierna från alkoholen
- Flytande kalorier är mindre mättande
- Alkohol ger snarare hunger än mättnad...
...varför vi vräker i oss efter nattens festligheter. På natten är våra kroppar är under uppbyggnad och vad som sker är att vi med enkelhet lagrar in fettet i våra fettdepåer.

- Varför väger vi då lite "morgonen efter"? Jo, för att alkoholen är vätskedrivande och vår vätskebalans är låg. Det vi väger mindre av är alltså VATTEN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar