tisdag 14 december 2010

En Glögg att njuta av med gott samvete...

Jag skrev tidigare om en av mina kunder som kom med en flaska egengjord osötad glögg och här följer receptet:

Osötad Glögg
Koka först kryddor enligt följande:
2 cm färsk ingefära
4 kanelstänger
10 kardemummakapslar
10 kryddnejlikor
2 dl vatten
Koka i 15min. Låt sedan stå i kylen över natten.
1 l osötad fruktsaft (t.ex. Kullagårdens äppelmust, äpple & kanel)
Späd ev. fruktsaften enligt anvisningen, men låt det kryddade vattnet ingå. Låt småputtra en halvtimme innan servering.
Ta bort kryddorna och tillsätt istället i lite hackade naturella nötter/mandlar, russin och apelsinklyftor utifrån tycke och smak.
Servera med en kanelstång i varje glas.
Många av er är nog medvetna om att julens läckerheter innehåller en hel del av sådant som är mindre bra för oss som t.ex. socker.

Att göra de bästa valen vill vi väl alla så ta del av ovan tips vet ja. Kalasgod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar