tisdag 7 december 2010

Illamåendet börjar äntligen avta...

Igår var jag och Jörgen på vårt 2:a ultraljud och det är fantastiska vilka bilder vi fick se! "Bebben" låg där och sög på tummen, urgulligt!!! Att jag dessutom var kissnödig där jag låg:-) är tydligen bara en fördel för då blir bilderna skarpare. Man lär sig något nytt varje dag:-).
Jag är nu 18 veckor gången (eller gravid i 19:e veckan, beroende på hur man väljer att räkna). Bebisen är nu dubbelt så stor som förra månaden, men den väger fortfarande bara cirka 150-225 gram. Den vikt jag lagt på mig består huvudsakligen av fostervatten, moderkaka och vätska i kroppen. Undrar om det är 5 kg vikt på detta, ha ha, tror nog inte det...:-).
Inne i min mage sparkar och vrider sig vår bebis och lustigt nog så kände jag de första sparkarna i natt. Häftig känsla! Vår bebis kan nu grimasera och rynka på pannan och har utvecklat sin hörsel så den kan lyssna på mitt hjärta! Otroligt!

Jag börjar äntligen känna igen mig själv fysiskt och psykiskt, då illamåendet inte längre är konstant utan kommer om kvällen. Såååååååååå skönt!
Långa promenader varje dag och dagliga gummibandsövningar i badrummet i samband med dusch gör att jag börjar känna mig frisk & fräsch åter igen.

Det kan nog inte bli bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar