onsdag 4 maj 2011

Livet blir bra spännande med graviditetshjärna...:-)


Igår letade vi som galningar efter min ”borttappade” plånbok som var spårlöst försvunnen och som jag efter att ha vänt upp och ner på hemmet och bilen och tagit kontakt med alla ställen jag besökt sedan sist jag hade den hittade i min cykelkorg, där den legat över natten…

Idag lyckades jag sätta igång vårt brandalarm (som inte var nådigt kan jag säga…). När jag och Nellie kommit från förskolan i snöhagel ville vi såklart mysa med en brasa..så jag tände på kaminen såsom jag brukar göra men på något ”märkligt sätt” fick jag den att ryka in istället för ut till både min och Nellies förskräckelse varefter brandlarmet gick med ”röstlarm” och gud vet allt!

Efter att jag fått tyst på larmet och talat om för Sequritas att det var ”fejklarm” innan brandbilen hann komma så sa Nellie: - Nu får du aldrig tända brasan mamma!

Ja, herregud så det kan gå, men det är bra kul såhär efteråt, eller vad säger du älsklingen min…;-)?

Nu fyra dagar kvar till Beräknad Födelsedag av bebben...
I och med att vi fick vår Nellie 4,5 vecka för tidigt, så har vi liksom väntat sedan dess samt att jag började få rejäla känningar för en månad sedan... men den har det onekligen gott därinne:-). Det är bara 5% av alla bebisar som föds på sitt ”förlossningsdatum”. Barnmorskorna anser inte att man gått över tiden förrän minst två veckor senare…

I natt var jag 99,9 % säker på att jag skulle föda åter igen, så jag gjorde stackars Jörgen bredvid mig smånojig som mitt i natten fick bädda med plastad frotte under mig, utifall vattnet skulle gå så att vi inte på kuppen skulle komma att förstöra vår nya säng med dessa "floder" som kan bli...
Lyckades onekligen somna någon gång för vaknade gjorde jag imorse i en torr säng och fortsatt med en stor mage:-). Idag beställdes bäddmadrasskydd av självaste Jörgen:-).

Det är som så här, att det tog bara 15 min från att värkarna startade till att få ut vår lilla prinsessa så jag är lite orolig att jag inte ska hinna in till förlossningen och har ingen lust att föda i hus eller bil...

Det här med smärta är ju också så individuellt hur den upplevs och förmodligen har jag en hyfsat hög smärttröskel och har frågat min barnmorska när jag bör fara in och hon har vid ett flertal tillfällen poängterat att jag bör skynda mig in för det må hända går ännu fortare denna gång. Ops!

Jag har den senaste månaden undvikit att promenera då jag fått så ont och sådant tryck ner i bäckenet. En smärre foglossning skulle jag tro. Men cykla går utmärkt så det har jag såklart gjort även att det bara rört sig om sträckor till och från förskolan.

Viktigt att hålla igång cirkulationen i kroppen så man slipper svullna till. Räcker ju med den kära XXL ”fotbollen” man bär på:-).

Men idag tänkte jag att jag ”sätter igång förlossningen” på naturlig väg genom en utmanade och förhållandevis lång promenad från Stensborg till Sunlight för en lunch med min kära kollega. Så det gjorde jag i regnet, och det gick fint med små steg.

Promenader är ett vanligt råd för ”ingångsättning”. Förklaringen kan vara att det invändiga trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar frisättningen av *oxytocin, vilket man tror kan sätta igång förlossningen.
*Ett "värkframkallande" hormon. Det är också Oxytocin som gör att mjölken rinner till när babyn suger på bröstet.

4 kommentarer:

 1. Lycka till att bli av med din mage så får du hjälpa mig att bli av med min i höst fast den ska också vara rejält mindre redan då.
  När vi födde Gustav så satte vi igång honom med en promenad i Ryssbergen dagen innan.
  Kram
  Anders T. o Monica

  SvaraRadera
 2. att det verkar smitta för tillfället...

  SvaraRadera
 3. Ja, du älsklingen min, det gör det onekligen men frågan är om inte det är bättre än att bli sympatigravid med sin käresta..;-)

  SvaraRadera
 4. Poff så var magen nästan borta:-)! Såklart hjälper jag dig i höst och ser stort fram emot detta! Till dess jobbar du som sagt bort lite själv Anders;-).

  SvaraRadera