Igår kväll satt jag och Jörgen på altan i kvällssolen och myste med ett glas rosé och en för oss ny och fräsch potatissallad som jag blivit tipsad av från en av mina kunder som funnit receptet i tidningen Buffé.
Vi åt den nygjord igår med kyckling och var minst lika god idag som lunch till lax.
Såklart ska ni göra den ni också!
En smarrig potatissallad att ha i bagaget, som går att kombinera med det mesta.
Potatissallad med sparris och avokado
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Under 45 min
Portioner: 8
Servera potatissalladen ljummen eller förbered den några timmar i förväg och servera den kall.
Ingredienser
1 1/2 kg färskpotatis
300 g färsk grön sparris
1 färsk lök (knipplök)
2 väl mogna avokador
250 g körsbärstomater
100 g rucolasallad
Dressing
4 msk olja
2 msk vinäger (vit balasamvinäger rekommenderar jag)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
1.Koka potatisen och skär den i skivor (eller dela den efter önskemål).
2.Skär sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten, ca 3 minuter.
3.Skiva löken. Halvera, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Skär tomaterna i halvor.
4.Varva potatis, sparris, lök, avokado, tomater och rucola i en stor skål.
5.Dressing: Blanda ihop dressingen. Häll den över salladen och rör om.
6.Kombineras med valfri kött, fisk eller fågel. Om sås önskas fungerar det med det mesta av tycke och smak.
För alla!
Fri från gluten, mjölk och ägg.
Buon Apetito!
tisdag 17 juli 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar