lördag 10 november 2012

Här bjuds på Fisk & Skaldjursgryta och framgångar...

Några citat efter höstens åtta veckors ISO-dietkurs:

-14 cm i midjan, -10,2 kg på vågen. Jag fortsätter:)!
/
”I dag har jag ett par byxor som jag senast kom i 2006!!!!!”
/
”Köpte en fin liten röd skinnjacka i början av kursen. Den gick inte att knäppa...som nu sitter perfekt! Något att ha i Jul kanske;).”
/
”Märker positiva resultat även på barnen”
/
”Blev så peppad av mina resultat att jag satsat på ISO till 100% senaste veckan och ytterligare -1,5 kg har försvunnit!!! Ligger nu under 70 strecket… Jobbar självklart vidare med mitt långsiktiga mål, att nå balans och fortsätta må bra!”
/
"Känner mig faktiskt riktigt snygg!!"
/

Man äter otroligt gott och balanserat med ISO-kost.

Tänkte bjuda er på vad kärleken min bjöd mig och prinsessorna på ikväll, inte mindre än en underbart god Fisk & Skaldjursgryta alá ISO.

Fisk och skaldjursgryta med saffran och kokosmjölk
(Recept från Isodieten.se) 4 port.
250 g lax
250 g torsk eller annan vit fisk
100 g räkor eller scampi
0,5 st purjolök
0,5 st zucchini
0,5 g saffran
2,5 msk fiskfond
300 g kokosmjölk (vi tog en burk på 400 g)
400 g potatis

Tillagningsinstruktioner:
Skär potatis i små bitar och purjolök, zucchini och paprika i större bitar. Fräs dem i olja på medelvärme. Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, saffran och ingefära. Låt puttra tills potatisen blivit mjuk. Skär fisken i stora bitar och koka dem i micron ca 2 min. Häll av vätskan. Lägg försiktigt i fisken och scampin i grytan och låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyfta och färska örter.

Vi valde att servera grytan med en klick Turkisk Matyoghurt 10% vilket var riktigt gott. Ett ännu magrare och proteinrikare alternativ är lättkesella/kvarg utifrån var mans mun.
Vi tillsatte även en vitlöksklyfta vilket jag personligen tycker är ett måste;).
Uppskattat av hela familjen:)
 
Utslagen lill-Nova efter middagen:)


Buon Apetito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar