tisdag 6 november 2012

Tårta alá ISO

Höstens ISO-kurs alá Fia tog sitt avslut ikväll och då slog jag till och bjöd på en tårta alá ISO...för första gången...Alltid ett chanstagande att göra något för första gången,  vilket jag är allt för bra på...blir liksom lite bättre om man testat först, MEN denna tårta blir kanonbra om NI gör den såsom den BÖR bli;), så här kommer receptet.

Perfekt att bjuda far på:)!

ISO-tårtan med Fias val av dekoration med hallon och Physalis
ISO-Tårtan

Biggest Looser deltagarna i fjolårets program firade med denna då de framgångsrikt "gått på ISO-diet"

En portion (150 kcal)
15 bitar

275 g Kesella (1% fett)
5 st gelantinblad
45 gr torkade aprikoser
75 gr torkade blåbär/tranbär
255 gr cashewnötter
300 g frusen mango/hallon
3-4 msk psylliumfrön
3-4 msk kakao
Mixa nötter,  frön, bär , torkade aprikoser och kakao. Tillsätt några få droppar (1 msk) vatten för att få chokladbolls-konsistens. Platta ut nöt- och fruktmixen till en botten i en form med löstagbara kanter.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter så att de mjuknar. Ta upp dem och blanda ut dem i en liten mängd varmt vatten (ca 2-3 msk), så att de löses upp.
Tina mangon och mixa den med kesellan till en slät smet. Blanda gelantinet med lite av mango-kesella-smeten. Blanda därefter den med resten av smeten och bred över nötbotten i formen.
Låt stå så att den stelnar (ca 30 min).
Garnera med passionsfrukt och bär.`

För mig gick något lite galet då botten inte blev fast nog utan lite smulig. KAN ha berott på att jag tog "maxdosering" av både psylliumfrön och kakaon men endast 1 msk vatten.
TIPS! Känn in "chokladbollskoncistens";)

Sen hade jag "otur" att övre skiktet, mango-kesella-gelatin inte blev fast nog, vilket väl berodde på att jag inte "fick till" gelatinet.
Sådär ja, nu försvann "husmorsstämpeln" på Fia:)

GÖR TÅRTAN! Kommer att bli kanon!
Såklart vill jag ha bildbevis och erat tycke;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar