tisdag 26 mars 2013

Ägg - mitt personliga livselixir

Fann en passande artikel i SVD som jag förmedlar några rader ifrån, då jag personligen tycker att ägg är ett fantastiskt livsmedel. Perfekt att ha färdigkokta både hemma i kylen och med i ”fickan” som en perfekt ”livboj” när hungern eller suget slår till. En frukost utan ägg finns heller inte i min värld. SÅ minst ett par ägg om dagen skulle jag nästan kunna sträcka mig till att säga är mitt ”livselixir”.

Från kolesterolbomb till något av det smartaste vi kan äta

Här är några goda skäl att ta ett ägg till.

Ägget har tagit klivet från döskallemärkt kolesterolbomb till något bland det smartaste vi kan äta. Stekt, kokt eller förlorat. I dag vet man att det lilla kraftpaketet rymmer en rad näringsämnen som vässar hjärnan och gör oss klipskare.
Via gulan får vi till exempel i oss aminosyran kolin som påverkar de nervsignaler som hjälper oss att minnas småsaker som var vi lagt nycklarna eller mobilen. Studier visar även att extra tillskott av kolin kan ge bättre reaktionsförmåga.

Mellan tuggorna anas också aminosyran tryptofan, som hjälper hjärnan att tillverka signalsubstansen serotonin. En humörhöjare som gör oss nöjda och glada, men även bidrar till bättre minne och förmåga att fokusera.
Varför inte lägga ett ägg i matlådan som reserv om det stora matsuget sätter in?

Kombon smart mat och motion är en hälsoformel som håller hjärnan alert.
Inte bara under påsken.

Måla och ät en massa ägg under påsken och njut av ledig tid och sköna aktiviteter med nära och kära!
Glad Påsk till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar