onsdag 13 mars 2013

Tårta á la ISO, till dig målmedvetna;)

Igår kväll höll jag sista träffen med min första isogrupp detta år och vilken härlig känsla det är att höra hur alla bitarna så succesivt fallit på plats dessa veckor.

Framgångsfaktorerna riktigt haglade ut i föreläsningssalen:

”Det är nu det börjar, på riktigt!”

ROLIGT!   MÅLBILDEN   MOTIVATION    MOTION   NÖJD   GLAD   VÄLMÅENDES  UPPMUNTRAN/UPPSKATTNING  - Bravo mamma!!  - Jättegod mat!   LYXTEÈR   PLANERING    MATLÅDOR   STEGRÄKNAREN   KVÄLLSPROMENAD    GOTT NYTTIGT KVÄLLSPLOCK   UPPFÖLJNINGAR …

När en av kvinnorna med tårar i ögonen talade om att hon åkt skidor med barnen , att det var möjligt, att det gick bra, blev nog hela gruppen riktigt rörda. Hon hade för ett par månader sedan inte kunnat drömma om att kunna stå på ett par skidor, någonsin mer. Uppföljningstestet visade på – 15 cm i bukmått och kvinnan i fråga visade mig hur hon ”vikte sig dubbel” och knöt skosnörena utan problem. ^

Detta kallar jag att ta sig an sin målbild!

Nu till Isotårtan som efterfrågats som serverades igår.

Tårta á la ISO
En portion (150 kcal) 15 bitar:


275 g Kesella (1% fett)
5 st gelantinblad (julig: saffran, kardemumma)
300 g frusen mango alt. hallon

45 gr torkade aprikoser
75 gr torkade blåbär alt. tranbär
255 gr cashewnötter
3-4 msk psylliumfrön
3-4 msk kakao (julig: kanel)
Mixa nötter, frön, bär, torkade aprikoser och kakao. Tillsätt 2 msk vatten för att få chokladbolls-konsistens. Platta ut nöt- och fruktmixen till en botten i en form med löstagbara kanter.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter så att de mjuknar. Ta upp dem och blanda ut dem i en liten mängd ordentligt varmt vatten (ca 2-3 msk), så att de löses upp.
Tina mangon och mixa den med kesellan till en slät smet. Blanda gelantinet med lite av mango-kesella-smeten. Blanda därefter den med resten av smeten och bred över nötbotten i formen.
Låt stå så att den stelnar (ca 30 min).

(Går utmärkt att förbereda ett par dagar innan servering)
Garnera med passionsfrukt och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar