onsdag 11 september 2013

Lövbiffwrap på hemgjort tortillabröd alá ISO

Det går bra för mina kursdeltagare i kursen isodieten och jag får höra många härliga hejarop och ett utav dem som än en gång gav mig gåshud är när de som ligger på gränslandet till hälsofara och i detta fall i riskzonen av ett allt för högt blodtryck och som blivit ombedda att börja medicinera, bara efter ett par veckors isodiet i kombination med mer medveten rörelse i vardagen drastiskt minskar sitt blodtryck. Visst är det underbart? DU kan själv påverka! Detta kan man snacka om en finfin motivator mot en livslång förändring med bättre vanor och beteenden.

"Vilken lycka, var på blodtryckskoll nu på morgonen, 125/74 utan medicin, TACK ISO, nu kör vi vidare utan medicin, feels good!"

Kom på idag när jag satt med kund och vi kom in på mat som wraps att jag ju inte tipsat om denna ISO-middag som var kanongod och superduperhälsosam i vanlig ordning;).

Testa dessa Wrap! Barnen gillade dem si så där, så då kan man ha vanliga tortillabröd i beredskap till dem. De övriga ingredienserna passade hela familjens smaklökar utmärkt.

Lövbiffwrap på hemgjort tortillabröd
(Ca. 400 finfina kcal.)



Recept: Susanna Backman. Källa: isodieten.se
 
Till 4 personer:

Tortillabröd:
12 st äggvitor (Köp en tetra och ha i kylen, smidigt!)

100 g havregryn (Körde på fiberhavregryn då det var vad vi hade hemma)

4 tsk fiberhusk/Psylliumfrön (Ljusa eller mörka spelar mindre roll)

1 tsk bakpulver

4 krm salt

2 tsk valfritt: oregano

Fyllning:
400 g lövbiff

200 g morot

4 tsk olivolja

2 tsk spiskummin

2 st vitlöksklyftor

200 g tomat

100 g isbergssallad

4 krm salt och peppar

Avokado-mos:
200 g avokado

1 st vitlöksklyfta

4 krm salt och peppar
 
Tillagningsinstruktioner:
1. Blanda ihop alla ingredienserna till tortillabrödet med en stavmixer alt. matberedare, tills det blir en slät smet. Häll smeten i en het stekpanna (ha i lite olja om du inte har en bra teflonpanna) och tippa pannan fram och tillbaka så att smeten sprids ut och blir tunn som en crêpe alt sprider ut den med en sked. Stek i ca 1 minut och vänd sedan försiktigt och stek i ca 30 sekunder på andra sidan. Ta ur brödet från pannan och låt svalna lite.
2. Skär lövbiffen i små bitar och riv moroten grovt. Stek lövbiff, morot och lök i olivoljan tills biffen är färdig. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
3. Mosa ihop avokado, vitlök, salt och peppar med en gaffel.
4. Hacka tomat och isbergsallad. Lägg tortillabrödet på en bit aluminiumfolie. Lägg grönsakerna i mitten av tortillabrödet, sedan lövbiffen och till sist avokadomoset. Rulla ihop till en wrap och vira aluminiumfolie runt halva wrapen.

Må hända hade vi lite mer kött än enligt receptet...;)


Köp äggvita på tetra så slipper du en massa äggulespill
Tjusigt...
Voila:)

 

Låt er väl smakas!

2 kommentarer:

  1. Låter supergott! Kan ju min glutenfria dotter också käka. Tack för alla bra tips...

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra! Hoppas ni blir nöjda liksom magarna;)

    SvaraRadera