Här mina vänner, har jag ett kanontips på fika/mellis som blev hellyckat!
Båda våra barn, vår tvååring och även vår åttaåring som annars inte gillar nötter och frön mumsade i sig dem, under vår lilla utvärdering efter dagens barsbak.
Jag energiberäknade snabbt och enkelt dem med mitt kostprogram i min Kost & Viktklubb och en bit energibars slog ut såhär:
200 kcal (ett perfekt energivärde för ett mellanmål)
Vill man ha det som ett mindre fika till kaffet räcker en halv
Energifördelning:
Protein: 12E%
Fett: 57E%
Kolhydrater: 30E%
ENERGIBARS16 stycken
1 dl naturella nötter eller mandlar (t.ex. cashew-, valnötter etc.)De man tycker om!
Vi gjorde dessa på cashewnötter idag2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser, ca. 70 gram
1 dl krossat linfrö
0,5 dl valfri juice (allra bäst med ny egen färskpressad. Vi valde dock att ha Bifidos, God morgon, no sugar)
3 stycken äggvitor (återigen kommer äggvita på tetra väl till hands)
200 gram smält mörk choklad (naturell , 70% eller högre)
Båda våra barn, vår tvååring och även vår åttaåring som annars inte gillar nötter och frön mumsade i sig dem, under vår lilla utvärdering efter dagens barsbak.
Jag energiberäknade snabbt och enkelt dem med mitt kostprogram i min Kost & Viktklubb och en bit energibars slog ut såhär:
200 kcal (ett perfekt energivärde för ett mellanmål)
Vill man ha det som ett mindre fika till kaffet räcker en halv
Energifördelning:
Protein: 12E%
Fett: 57E%
Kolhydrater: 30E%
ENERGIBARS16 stycken
1 dl naturella nötter eller mandlar (t.ex. cashew-, valnötter etc.)De man tycker om!
Vi gjorde dessa på cashewnötter idag2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser, ca. 70 gram
1 dl krossat linfrö
0,5 dl valfri juice (allra bäst med ny egen färskpressad. Vi valde dock att ha Bifidos, God morgon, no sugar)
3 stycken äggvitor (återigen kommer äggvita på tetra väl till hands)
200 gram smält mörk choklad (naturell , 70% eller högre)
Hacka nötterna samt aprikoserna... |
Blanda nötter och aprikoser med de övriga torra ingredienserna. Häll över juicen och rör om. Vispa äggvitorna lätt. Blanda i äggvita och rör om ordentligt. |
Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt. Grädda i 125 grader i 25 min. Jag använde en något mindre plåt än normalstor... |
...så det blir en lagom tjocklek på dem. Dryga centimetern skulle jag uppskatta. Låt kakan svalna helt... |
Smält chokladen och bred ut eller ringla över. Låt stelna. Snabbast i kylen. |
Skär den i 16 bitar |
VOILA |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar