fredag 15 november 2013

Bungy Pump Boostad

I söndags var jag iväg till Stockholm på en heldags Bungy Pump utbildning.  Vi var en grupp på fem personer. Lyxigt liten grupp och det är så Bungy Pump Sweden arbetar för att sätta en hög ribba.
Vi får nu vårt certifikat i vår hand först efter att ha sänt in en film, där vi instruerar en grupp efter specifika riktlinjer. Ska bli kul!

Idén bakom BungyPump föddes tack vare att man ville hitta ett träningsredskap som passar för Skidåkare att ha vid barmarksträning. BungyPump är multifunktionell träning som aktiverar samma typ av muskler som vid skidåkning. De stumma stavarna räckte inte till och därför togs BungyPump fram som utmanar kroppen på ett helt nytt sätt.
BungyPump är av hög kvalité och tillverkad i Sverige, där företaget utvecklar staven för att passa marknadens behov.

Bungy Pump har blivit en riktig succé i Sverige och det känns kul att kunna sprida den vidare och även få dem som är vana Bungy Pump walking utövare att ta sin träning till ytterligare en nivå.

De fjädrande stavarna finns i två olika modeller (en 3:e på ingång)
BungyPump Number One – 4 kilos motstånd
BungyPump Energy – 6 kilos motstånd

Stavarna har justerbar längd så att de passar alla. Nybörjare, pensionärer, rehabilitering, vardagliga motionärer till elit. De levereras komplett med trugor, spetsar, gummifötter och folder med instruktioner. Ergonomiskt grepp och med ljusterbart kraftfullt band.
De allra flesta, män som kvinnor, rekommenderas 4 kilos stavarna för att faktiskt kunna arbeta med staven i sin fulla rätt.

6 kilos stavarna riktar sig till de tränandes som vill ha ytterligare en utmaning i sin träning, till aktiva idrottare eller de som vill arbeta tufft på kort tid.
Personligen använder jag dem båda men erkänner att jag absolut inte orkar trycka 6 kilos stavarna i botten genom en hel sträcka, men funkar fint i intervaller, vilket även gäller 4 kilostavarna.
Går utmärkt att arbeta med olika pump genom passet som att starta upp med 25% av pumpen för att trappa upp till 50% och periodvis 100%. Det är när man når botten som man arbetar med hela viktenheten.

Fördelarna med Bungy Pump stavarna är att det är effektiv träning fören låg kostnad – Billigare att köpa ett par stavar än att köpa ett gymkort;).

Man kan träna var man vill och det enda man behöver är ett par bekväma skor.

-Upp till 77% ökad förbränning av kalorier jämfört med vanlig promenad
-Optimalt träningsredskapet för viktminskning

Används av Biggest Loser Sverige

-Multifunktionell - tränar kondition och styrka på samma gång
-Mjuk och skonsam mot axlar och armbågar
-Kan användas av alla - oavsett ålder, kondition och kön

Utmärkt för: Motionärer – Överviktiga – Rehabilitering - ”Soffliggare”- Seniorer - Idrottsföreningar – Företag – Elitidrottare – Stavgångare - Gym

-Ger bättre hälsa och välbefinnande
-Lovordad av sjukgymnaster och naprapater
-Cirka 90% av kroppens muskler aktiveras
-Ger förbättrad balans och koordination
-Lätt att komma igång

Många elitidrottare, exempelvis skidåkare och hockeyspelare tränar med BungyPump för
att det är ett bra komplement till deras övriga träningsprogram. En utmaning vid barmarksförberedelserna inför vintersäsongen då fjädringen och motståndet i BungyPump ökar utmaningen för bålmuskultaturen. 

"Jag har bara positivt att säga om BungyPump. Deras stavar ger bra träning av överkroppen. Man får trycka ifrån ordentligt med armarna när man går."
Martin Lidberg, Certifierad coach och inspiratör

” Jag vill särskilt rekommendera stavgång med BungyPump till de som har ryggproblem eftersom stavarna bland annat aktiverar lednära stabiliserande mag- och ryggmuskulatur som är viktig för en bra kroppshållning som i sin tur avlastar ryggkotorna.
Med BungyPump-stavar som träningsredskap bygger du effektivt upp din kondition, styrka och uthållighet med ett ökat välbefinnande som resultat.”
Rovena Westberg, Leg. sjukgymnast - Toppform Sjukgymnastik

Vill du lära dig gå optimalt med din BungyPump så kontakta mig så tar vi en introduktion.

Vill du ta gången till ytterligare en nivå och lära dig mera så går vi igenom ett kartotek av övningar under en intensiv och härlig BungyPump runda.

Vill du ha en konferensaktivitet i hälsans tecken med frisk luft och bra träning för er arbetsgrupp så kontakta mig!

Behöver er företagsgrupp bli piggare, friskare & gladare så kan lunchträning för personalen föras in varje vecka. Kontakta mig för bollning.

Jag kan försäkra er alla om att detta är ett riktigt bra och roligt träningsredskap!

Kika på instruktionsfilmen och låt er inspireras.
BungyPump instruktionsfilm

Direkt till Bungy Pump info på min hemsida:
www.krafthalsa.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar