MJUKA BANAN OCH HAVREKAKOR MED KESELLAFYLLNING
Matkreatör: Susanna Backman/Tasy Health
Källa: isodieten.se
Till 4 personer behöver du:
100 g banan
4 tsk naturellt jordnötssmör
60 g havregryn
Fyllning:
320 g kesella 1 %
4 krm vaniljpulver (direkt från vaniljstång alt. vaniljstång på burk, smidigast)
Om man inte går på strikt Isodiet kan man tillsätta 1-2 krm steviaströ för ökad sötma.
Tillagningsinstruktioner
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Mosa bananen och rör ihop den med jordnötssmöret. Ha i havregrynen och blanda ihop till en kletig smet.
3. Klicka ut 2 klickar (ca 1 msk vardera) av smeten på en bakplåtsklädd bakplåt och bred ut dem till runda kakor, ca 5 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, tills de fått lite färg och stelnat. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
4. Rör ihop kesella och vaniljpulver och bred ut på en av kakorna. Lägg på den andra kakan och ät som en smörgås.
Tips: Om du har med kakan till mellanmål, ha med kesellan i en separat burk och sätt ihop kakan precis innan du äter den, annars blir den lätt degig. Det går även bra att doppa kakorna i kesellan.
Jag valde att ha dipskålar med kesellaröran till mina kursdeltagare.
1 portion = 2 kakor
Happy Halloween:) Bus eller godis? |
det ser gott ut
SvaraRaderaGår dessutom snabbt att slänga ihop vilket är ett extra plus i kanten.
RaderaLåt gärna kesellakrämen stå i kylen och dra åt sig vaniljstången. Buon Apetito:)