Igår bjöd jag mina kursdeltagarna på pepparkaksmuffins, som ni givetvis ska få ta del av.
En av mina kursdeltagare modifierade om matkreatören Sanna Backmans "Snabba banan- & havre micromuffins" (som jag lagt ut tidigare) med en julig touch. Blev kalasbra!
Dessa muffins är superenkla att slänga ihop, sunda och mumsiga. Håller sig färska ett par dagar samt går utmärkt att frysa in. Smart "gofika" eller som ett matigt mellanmål.
Pepparkaksmuffins alá ISO
En av mina kursdeltagare modifierade om matkreatören Sanna Backmans "Snabba banan- & havre micromuffins" (som jag lagt ut tidigare) med en julig touch. Blev kalasbra!
Dessa muffins är superenkla att slänga ihop, sunda och mumsiga. Håller sig färska ett par dagar samt går utmärkt att frysa in. Smart "gofika" eller som ett matigt mellanmål.
Pepparkaksmuffins alá ISO
Till 2 personer behöver du:
2 st ägg
6 msk havregryn
80 g banan
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk mald nejlika
½ tsk mald ingefära
Ha gärna några lingon i dem också och julkänslan sprider sig i kroppen.
Röda vinbär kan också fungera fint. Prova dig fram och ta fram din personliga combo.
Tillagningsinstruktioner
1. Ha i alla ingredienser i en skål. Mixa med en stavmixer eller i matberedare tills du får en slät smet.
2. Smörj en ramekinform eller en mugg med lite kokosolja eller annan naturell olja. Personligen struntar jag i oljan och häller dem i stora muffinsformar som sedan ställs i ramekinformar eller dylikt för stabilitetens skull. Häll i smeten och ställ in i microvågsugnen på högsta effekt i ca 1 minut och 15 sekunder. Ta ut och känn på toppen om den känns färdig. Om den fortfarande är kladdig, kör den ytterligare i micron i 10-sekunders intervaller tills den blivit fast.
Det går också utmärkt att göra dem i ugnen, 200 C i ca 15 minuter, vilket jag personligen valt att göra då jag gjort så pass många.
1 muffins = 1 port á 150 kcal
Källa: Grundreceptet, Snabba banan- och havremicromuffins från isodieten.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar