onsdag 25 december 2013

Bantar jag? Nej, jag förändrar bara min livsstil


Av alla dessa vägar och stigar i livet så har jag äntligen hittat rätt väg!
Catarina –13 cm på 8 veckor
 
En väg som finns där för bara mig. En väg som hela tiden är mitt eget val.
Jag har i hela mitt liv haft lätt för att gå upp i vikt. Vad det har berott på har jag säkert haft 1000 olika förklaringar till. Ni vet! Kraftig benstomme, arvsanlag...ja, listan är lång och säg de dieter som jag inte provat och för att sedan misslyckas med.
För cirka ett år sen tog jag kontakt med Fia då jag fick se hennes verksamhet i mitt grannområde. Kände att det kanske var dags att göra något radikalt. Jag vägde nästan 100 kg på mina 170 cm. Jag bokade en tid hos Fia för ett hälsotest.
Det jag kommer ihåg av den träffen var att min ålder då var 67(!) och inte 50 som jag då precis skulle fylla. Tiden gick och dagarna bara försvann, födelsedag och jul kom och dessa ord malde i mitt huvud, "67 år", hmmm...men jag lyckades på nått konstigt sätt stoppa in den meningen i ett tomrum någonstans.


För åtta månader sedan försökte jag lite halvhjärtat, men jag var inte motiverad.
Visst gick jag ner i vikt, men gick snart upp igen... osv…..

I augusti/september fick jag ett mail av Fia, med frågan om jag ville förnya mitt medlemskap i Kost & Viktklubben. Detta mail satte fart på endorfinerna i min kropp, jag blev så taggad och samtidigt arg på mig själv, varför Catarina???

Min man och jag bokade en PT timme hos Fia, med lätta övningar för hemmabruk.
Jag anmälde mig till en kurs som Fia höll som hette ISO-dieten som skulle starta 4 veckor senare.

Vi bokade och bestämde alltsammans och fort gick det, men det är bland det bästa jag gjort! När det var dags att starta kursen hade jag redan hunnit träna i 4 veckor, vikten hade börjat att gå nedåt, jag hade en härlig känsla av kraft och energi i kroppen.
Jag var så taggad, lusläste alla ISO böckerna, startade kursen, deltog på varje möte med stor och god mottaglighet. Jag har följt dieten till punkt och pricka förutom ett par glas vin då och då under dessa 8 veckor.

ISO är en fantastisk diet/kosthållning som är lätt att följa med bra verktyg. Jag vet att jag får i mig bra och välbalanserad mat. Uppblåst mage finns inte mer. Det finns många bra färdiga recept och massor av förslag, och det är sant, man går ner i vikt och mår så himla bra.

Ja, tänk vad många valmöjligheter man har i livet, tänk i så många år man irrar omkring innan man hittar rätt.

ISO kursen slutar nu och jag vet att jag klarar att fortsätta. 10 kg till ska bort. Inget är ju förbjudet, det är jag själv som gör mina val i framtiden, val som jag gör med väl inarbetad kunskap, glädje och känsla. Jag kommer att få motgångar i min livsstilsförändring, absolut! Men jag har lärt mig hur jag ska gå vidare och hur jag ska undvika fällorna. Det är OK att falla, men upp & hoppa igen, gå vidare och blicka framåt. Jag tänker på alla de fantastiska fortsatta steg, mål och valmöjligheter som ligger framför mig. Jag har hittills gått ner nästan 15 kg. 12 kg på 12 veckor, sen vi startade med träningen och ISO.

Istället för att sakta bli en trött grå ”tant”, valde jag ISO och motion och jag känner mig glad, ung och frisk!

Så tack till er som skapade ISO dieten och tack till min egen Coach Fia på Fias Kraft & Hälsa som peppar mig nåt enormt.  Du är bäst Fia och du är så jäkla Grym!!

Mina vänner kallar mig nörd, ha ha! Det gör inget för jag en jäkla grym nörd:-)!!! 
J
ag är så stolt att jag kan, idag, imorgon och resten av mitt liv är det detta som gäller och ingen ska få ta det ifrån mig.  
/ Catarina

Ovan var Catarinas framgångshistoria, en av många. Jag tackar varmt för att du delar med dig utav den Catarina och jag vet att framgången kommer att bestå.

Om knappa två veckor påbörjar jag nästa Isokurs där nya framgångar skapas utifrån var och ens individuella syfte och mål.

Mer info om ISO-kursen på min hemsida. Direkt dit: Isokurs våren 2014
Är du nyfiken på min Kost & Viktklubb? Fias Kost & Viktklubb

För en Kropp i Balans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar