fredag 21 mars 2014

Viltinspirerad lax

Tänkte inspirera med ännu en mumsig middagsrätt jag blev serverad av min andre hälft. Perfekt såhär till helgen

Viltinspirerad lax
.



















Med pressad alt. kokt potatis & haricots verts alt. färsk sparris

4 port. Tillagningstid cirka 30-35 min

1 kg potatis
600 gram laxfilé
1 tsk örtsalt
2 dl grädde alternativt matlagningsgrädde
2 msk kantarellfond
2 msk lingonsylt (osötad/lättsockrad, utan tillsatser)
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad färsk timjan. Spar en kvist till garneringen
Färska eller frysta lingon till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala, dela och koka potatisen.
Skär laxen i 4 portionsbitar, salta och lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda grädde, kantarellfond, lingonsylt, svartpeppar och finhackad färsk timjan.
Häll blandningen över laxbitarna. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills innertemperaturen är max 55 grader. Pressa potatisen. Garnera laxen med lite lingon och en kvist timjan.

Önskar er alla en smaklig måltid och en riktigt skön helg!

Källa: Karin Hedlund, Karin i köket – Bra mat, helt enkelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar