torsdag 17 april 2014

Påsktips


Vill önska er alla en härlig Påskhelg
och samtidigt ge lite goda tips.

Tycker det är viktigt att se till att dessa för många lediga dagar, blir några kravlösa lediga dagar och inte dagar som är inbokade från morgon till kväll.

Vi har valt att bjuda hem släkten på påskafton men har valt att köra lite knytisstil för att slippa stå i köket hela lördagen, som för övrigt nog blir en härlig solskensdag att njuta utav.

Gör det enkelt!

Målet bör vara att vara tillsammans med dem man gillar och att softa ner tillsammans.

Passa på att ladda batterierna dessa dagar genom att njuta av sol, motion och väl valda godsaker.

Vad kan man då bäst bjuda på?

Ägg kors & tvärs förstås.
På ägghalvorna kan man smart byta crème fraishen/gräddfilen/majonnäsen mot mager kvarg/kesella. Minst lika gott och så mycket sundare.

En stor läcker sallad missar många, vilket kan förgylla buffébordet.
Lax, sill, något läckert kallskuret och hemgjorda köttbullar på mager nötfärs sitter som klippt och skuret på bordet.

Tänkte presentera ett recept från isodieten.se som smakar påsk.

GUBBRÖRA PÅ LAX
För 4 personer (cirka 150 kcal/port.)
100 gram lax kallrökt
100 gram lättkesella
1 st saltgurka
2 st kalla kokta potatisar
2 st ägg, hårdkokta
1 knippe gräslök
salt och vitpeppar
1 st rödlök, finhackad

Tillagningsinstruktioner
Skär laxen, potatisen och gurkan i små bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken. Blanda lax, gurka, potatis, ägg, gräslök och kesella i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera gubbröran i portionsglas. Garnera med rödlök.

Nu slår vi på ”ledighets-mode” allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar