Presenterar i dagens blogginlägg en av Isodietens middagsfavoriter. I varje fall om man frågar mina kursdeltagare, och dem kan man lita på;-).
Att tänka på:
Middagsmaten ska vara något mindre än luncherna samt innehålla mindre mängd kolhydrater. Detta beror på att vi blir lite sämre på att ta hand om maten, och framför allt kolhydraterna, ju närmare natten vi kommer.
FISK OCH SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN OCH KOKOSMJÖLK
För 4 personer:
• 250 g lax
• 250 g torsk eller annan vit fisk
• 100 g räkor eller scampi
• 0,5 st purjolök
• 1 st röd paprika
• 0,5 st zucchini
• 2 msk riven färsk ingefära
• 0,5 g saffran
• 2,5 msk fiskfond
• 300 g kokosmjölk
• 400 g potatis
Tillagningsinstruktioner:
Skär potatis i små bitar och purjolök, zucchini och paprika i större bitar. Fräs dem i lite olja på medelvärme. Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, saffran och ingefära. Låt puttra tills potatisen blivit mjuk. Skär fisken i stora bitar och koka dem i micron ca 2 min. Häll av vätskan. Lägg försiktigt i fisken och scampin i grytan och låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyfta och färska örter.
Tips! Köp hem en burk med finfin kokosolja. Tål värme allra bäst samt är hälsosamt och bra.
Buon Apetito!
Källa: isodieten.se
Att tänka på:
Middagsmaten ska vara något mindre än luncherna samt innehålla mindre mängd kolhydrater. Detta beror på att vi blir lite sämre på att ta hand om maten, och framför allt kolhydraterna, ju närmare natten vi kommer.
FISK OCH SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN OCH KOKOSMJÖLK
För 4 personer:
• 250 g lax
• 250 g torsk eller annan vit fisk
• 100 g räkor eller scampi
• 0,5 st purjolök
• 1 st röd paprika
• 0,5 st zucchini
• 2 msk riven färsk ingefära
• 0,5 g saffran
• 2,5 msk fiskfond
• 300 g kokosmjölk
• 400 g potatis
Tillagningsinstruktioner:
Skär potatis i små bitar och purjolök, zucchini och paprika i större bitar. Fräs dem i lite olja på medelvärme. Tillsätt kokosmjölk, fiskfond, saffran och ingefära. Låt puttra tills potatisen blivit mjuk. Skär fisken i stora bitar och koka dem i micron ca 2 min. Häll av vätskan. Lägg försiktigt i fisken och scampin i grytan och låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyfta och färska örter.
Tips! Köp hem en burk med finfin kokosolja. Tål värme allra bäst samt är hälsosamt och bra.
Buon Apetito!
Källa: isodieten.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar