torsdag 1 maj 2014

Favorit i repris

Behövde inte fundera särskilt länge på vad jag skulle bjuda en liten grupp på, som jag ska föreläsa för nästa vecka, när deras önskemål löd: Bra att ha mellan huvudmålen på jobbet istället för kex och choklad…

Dessa muffins har jag lagt ut tidigare men är värda att läggas upp på bloggen igen, för de är verkligen så bra! Snabba att slänga i ordning med en jämn fördelning mellan näringsämnena, mättar bra och är goda såklart;-)!

Vi brukar göra dem i små muffinsformar som fikamuffins och stora (angiven portionsmängd) som mellanmålsmuffins, perfekt!

Toppen att ha med sig när man ska på utflykt, till jobbet eller bara ha infrysta om oväntat besök.

SNABBA BANAN OCH HAVRE (MICRO-)MUFFINS



Matkreatör: Susanna Backman/Tasty Health

6 stora muffins (á 150 kcal)

6 st ägg
2,75 dl havregryn
240 g banan (skalad)
3 tsk bakpulver
3 tsk kanel

Smaksätt gärna med val av:
3 tsk kardemumma
3 kryddmått vaniljpulver (mald vaniljstång)
Några bär i varje muffins

Tillagningsinstruktioner
1. Ha i alla ingredienser i en skål. Mixa med stavmixer/matberedare tills du får en slät smet.
2. Ställ vanliga pappersformar i en muffinsplåt, fyll upp med smeten. 200 C i ca 15-18 minuter.

Alternativet är att använda en ramekin-form eller en mugg som smörjs med lite kokosolja eller annan naturell olja. Häll i smeten och ställ in i microvågsugnen på högsta effekt i ca 1 minut och 15 sekunder. Ta ut och känn på toppen om den känns färdig. Om den fortfarande är kladdig, kör den ytterligare i micron i 10-sekunders intervaller tills den blivit fast.

Muffinsarna är utmärkta att ta med som mellanmål och håller sig färska i ca 2 dagar.
Dessutom perfekta att ha i frysen, bara att ta fram vid behov.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar