fredag 1 augusti 2014

Medveten kost och träning hälsoboostar mig

Publicerat i SN 2014-07-31

Vi kan till stora delar själva styra över vårt välmående
men hur gör man det på ett enkelt och naturligt sätt i en tidsspäckad och stressig vardag?

Det är inte helt enkelt eller självklart att må bra och känna sig tillfreds, utan något vi aktivt behöver arbeta med under hela livet. Det handlar om att skapa positiva känslor inom oss, att drömma och att sätta upp mål. För att nå denna livskraft kan vi även behöva bryta oss ur gamla mönster.
Under sommar- och semestertid har vi tid att stanna upp och reflektera. Vi bör fråga oss hur vi mår och känner både psykiskt och fysiskt mellan varven, är vi nöjda och tillfredsställda?

Olika ting får oss att må bra här i livet. Jag älskar känslan av att vara stark, uthållig, sund och välmåendes, pigg och lycklig.

Första semesterveckorna ringde inga väckarklockor härhemma men nu känns det skönt att så succesivt banas in i rutinerna igen. Vi har tagit vara på dagarna men utan några måsten eller krav, utan låtit många dagar bara fått passera lugnt och skönt. Vi har fångat träningstillfällen tillsammans när barnen kollat på sommarmorgon eller somnat för kvällen. Naturligtvis har vi också ätit och druckit gott och njutit av den underbara sommaren.

Sommaren ger oss verkligen en hälsoboost med ett hav av färska primörer och jag väljer att fylla min kropp med mängder av bär, frukter och härliga grönsaker i alla dess färger och smaker från morgon till kväll. Älskade sommartid!

Målet för mig är att hålla mig i god tillfredställande form året om och det är för mig en självklar del av det goda livet, att motionera och äta hälsosamt.

Denna sommar har jag även fått ett tydligt träningsmål och tränar mer motiverat och målmedvetet än jag brukar göra. Jag blev nämligen inbjuden att vara med i ett lag till Tough Viking den 30 augusti vilket är ett av nordens största Obstacle Race, hinderbana med effekter i, för dem som lockas av lera, iskallt vatten, eld, armgång, gigantiska ramper, repklättring, en vägg av amerikanska fotbollsspelare och mycket mer… under 15 km! En lekplats för vuxna!? Ja, herregud, vad har jag gett mig in på. Spännande ska det bli!


Namn: Fia Larzon
Ålder: 39
Gör/Yrke: Egen företagare inom kost, träning och hälsa i sin helhet (krafthalsa.se)
Smultronställe: Vårt hem i Stensborg
På grillen i sommar: Grillad tonfisk och en massa färska primörer
Gör helst när jag är ledig: Slappnar av med familjen och tränar gärna
Det här visste du inte om mig: I början av min hälsokarriär var jag en riktig godisråtta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar