torsdag 7 augusti 2014

Tillbaka till tidiga morgnar, rutiner och ansvar


För många börjar semestern lida mot sitt slut eller kanske man redan arbetat några veckor.

Hur som helst så kan det kännas tufft att byta ut lata dagar med solsken och ett glas rosé mot kontoret, viktiga möten och inte sällan tidiga morgnar. Det kan föra med sig en del ångest och stress.

Att komma tillbaka till jobbet efter semestern behöver dock inte innebära en total nedbrytning.

Tänkte ge er lite knep för arbetsharmoni
- Det kan ta några dagar för hjärnan att komma igång igen och det är helt OK, acceptera det!

- Mjukstarta gärna efter ledighet. Om möjligt ta det lite lugnare än vanligt eller varför inte börja jobba mitt i veckan så det snart är helg igen.

Själv har jag kört på i 190 dessa fyra första dagar för att ta ett längre veckoslut på Västkusten och lyxa till det med en spavistelse. På så vis förlänger vi semesterkänslan med en sista semestertripp innan vi går in i höstens höga puls med goda energier efter en lång, varm, solig och härlig sommartid!

- Förlänga semesterkänslan kan man göra genom att göra sådant man tycker extra mycket om och att utnyttja de långa ljusa kvällarna!

När vi går in i semestern tror vi oss gå in i vilotid och förvisso gör vi det, men det blir sällan som man tänkt sig. I mitt fall har jag alltid en ambition att läsa böcker, men den tiden infinner sig aldrig... mer en något avsnitt här och där när barnen badar eller dylikt.

- Tillbaka på jobb bör man fokusera på hur man ska få den återhämtningen man behöver.
Det går ju faktiskt inte att bara förlägga vilan på semestern, utan vi bör väva in den i vardagen som en viktig och prioriterad del för att vi ska orka hålla huvudet på skaft och kunna känna en skön känsla av balanserad arbets- och fritidsharmoni.

Sen är det bra att blicka fram mot någonting, nästa ledighet, då något skoj händer!?

Nu mina vänner, blickar vi framåt mot att gå en härlig höst till mötes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar