tisdag 2 september 2014

Tomat- & linssoppa med grillad halloumi

För att äta gott, varierat och hälsosamt så krävs det planering varför det är smart att veckoplanera, åtminstone middagsrätterna.

Jörgen tog lite ny inspiration från ett par kokböcker på kökshyllan till förra veckans matplan, vilket blev succé, varför vi låter den rulla på även denna vecka.

Jag börjar med att presentera denna huvudrätt ur kokboken ”Klaras GI-MAT för hela familjen”

Tomat- och linssoppa med grillad halloumi
Den stekta lite salta osten brukar vara populär hos både barn som vuxna och visst var det så även härhemma. Ska väl säga att det nog blev mer ost än soppa för Nova, medan Nellie tyckte soppan var helt OK bara hon fick ha en STOR klick turkisk yoghurt i och varför inte. Nöjda barn!

Halloumin är kompakt och lite gnisslig och absolut godast nystekt eller nygrillad.

4 portioner

1 paket halloumi
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
8 dl vatten med kycklingfond
2 burkar krossade tomater
1 dl gröna eller röda linser
2 msk tomatpuré
salt & peppar

Gör så här:
Börja med att siva halloumin och lägg skivorna på hushållspapper. Stek sedan osten i en grill- eller stekpanna ett par minuter på varje sida. Lägg åt sidan. Skala och finhacka lökarna. Fräs lökhacket i oljan i en kastrull och häll över vatten + fond, lite i taget. Tillsätt sedan tomaterna, linserna och tomatpurén. Rör om och låt småputtra ca. 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av soppan med salt och peppar.

Linserna är proteinrika och innehåller massa fibrer, bra livsmedelsval!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar