onsdag 9 september 2015

Matkärlek med Rostbiff & Rödbetor

Igår startade jag upp min 16:e kurs i Isodieten. Låter som jag är uråldrig, eller hur :-)!?

Gillar kostfilosofin som går hand i hand med min egen och har trofasta anhängare så då tycker jag man ska låta bollen rulla vidare.

Blir såklart extra inspirerad när jag drar igång en kurs och i och med att min egen matinspiratör härhemma sett mina framtagna receptböcker och kompendier och låtit sig lockats av dem, så blev jag överraskat bjuden på just en middag ala isodieten ikväll med en egen touch av matkärlek ;-).

Sååå god, så den vill jag såklart dela med mig av.

Rostbiff med ugnsbakade rödbetor och rödvinssky, 4 port.
1 port. ca. 400 välbalanserade näringsrika kcal
800 gram rostbiff
700 gram rödbetor
1 knippe färsk oregano (använd torkad om du inte har färsk hemma)
Jörgen använde också färsk rosmarin.

2 msk olivolja
Salt och peppar

Rödvinssky:
2 dl rött vin
1 dl vatten
3 msk oxfond
1 tsk honung

Tillagningsinstruktioner
Sätt ugnen på 150 grader. Skär rödbetorna i bitar och lägg dem i en ugnsfast form.  Häll på olivolja, färsk oregano och salta och peppra.  Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn rostbiffen ordentligt runt om. Salta och peppra. Lägg rostbiffen i formen tillsammans med rödbetorna. Kör i ugnen ca 30 minuter, eller tills köttet har en innertemperatur om 58 grader.  Koka upp alla ingredienser till rödvinsskyn i en kastrull. Sänk värmen och reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.

Receptinspiration från: Isodieten

Jörgen valde att smula fetaost på som ”extraextra” ;-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar