Har du testat Grönkålschips? Om inte så gör det vet ja. Enkelt, hälosamt och kanongott!
Grönkålschips är trevligt att ha som tilltugg till ett glas mousserande innan middagen, men går likväl att ha som snacks i tv-soffan.
Dessutom kan det användas som läcker crunchig smaksättare och topping på sallader och fisk.
Såhär enkelt gör man dem.
Grönkålschips
4 port.
Några stora stjälkar grönkål eller färdigplockad i påse, 300 gram
Salt
1/2 dl kallpressad olivolja
ev. citronsaft
1. Riv av stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar.
2. Massera in oljan, saltet och eventuellt citronsaften och fördela bladen jämnt på en plåt.
3. Rosta grönkålen mitt i ugnen i 175 grader så de blir knapriga och krispiga, cirka 10-15 min.
Vi gjorde missen härhemma att lägga ut ett tjockt lager så de blev lite brända, så var observant med att lägga ut grönkålsbladen jämnt på plåten.
Buon Apetito
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar