söndag 13 september 2015

Stockholm halvmarathon gav mersmak

Igår genomförde jag mitt första löplopp. Stockholm halvmarthon. Läckert!

För ett år sedan genomförde jag förvisso mitt absolut första lopp men där var ett och annat hinder inblandat ;-). Tough Viking 15 km med 27 hinder. Då var vi ett team på 7 personer, inget tidsmål, utan målet var att komma i mål. Jag skulle nog säga att vi var det gänget som hade roligast på banan.
Helt klart ett lopp jag rekommenderar för den som gillar utmaningar, att köra som par eller grupp.

Ett rent löplopp såsom detta med ett rätt tufft uppsatt tidsmål blir lite annorlunda, mer målinriktat.

Jag och min livskamrat, som båda älskar att träna, har nu när barnen blivit större och klarar sig en stund på egen hand tagit upp träningen tillsammans igen. Det ger mer utrymme för gemensam fritid och är kul. Man blir varandras drivkraft i träningen och enkelheten när man lever under samma tak är att man inte behöver bestämma tider utan bara fånga upp tillfällen som ges till träningen, - Nu kör vi!

För sex veckor sedan bokade min Jörgen oss till loppet för att kicka igång oss ordentligt. Det blev snabba ryck med att komma igång med löpningen på allvar. En sex veckors aktivitetsplan sattes upp.

Vi utvecklades snabbt och det kändes riktigt bra.

Jörgen är betydligt starkare än jag och har dessutom som gammal elitidrottare den där mentala kapaciteten som krävs för att jobba vidare när man vill ge upp. Det har motiverat mig i vår träning tillsammans, att pressa ribban och inte bara arbeta kvar i bekvämlighetszonen, även att jag har en hel del kvar att jobba på här. För det är fortsatt bra skönt :-).

Jag hade oturen att få halsont veckan innan loppet så huvudfokus sista veckan har varit att vila och kurerar mig med allt tänkbart medikament så känslan när vi for upp till Stockholm igår var ”vi får se hur kroppen reagerar”…

Vi for upp tillsammans med Sten som är en inbiten duktig löpare vilket gav extra pepp och taggade till ordentligt i Kungsträdgården innan uppstart tillsammans med alla andra löpare.


Är grymt nöjd över min prestation! Klarade målet med nästan två minuters marginal!

21 098 meter genom Stockholms vackra stad, tog jag mig i mål med en sluttid på 1:43:05
Snittade 4:53 min/km
Den där KÄNSLAN!

Trots att Jörgen kunnat ta en egen tid på runt 1,38 så valde han att vara min ”hare” och drivkraft loppet igenom. Tror inte jag klarat att hängt i så pass bra utan honom, så värdefull!

Men nästa lopp ska han så klart få visa vad han går för och jag är helt övertygad om att jag hittar en annan ”hare” om inte annat kommer jag helt klart ta rygg på farthållaren som ligger på nivån över min ”egentliga” kapacitet ;-).

Återigen vill jag tacka för alla hejarop under dessa veckor. Det är också något som varit oerhört betydelsefullt, för vem vill svika er alla ;-). Ni var bästa hejarklacken i mitt huvud loppet igen!

Loppet kändes förövrigt bra rakt igenom och redan efter målgång kände jag direkt: Det här vill jag göra om! Och snäppa upp ytterligare en nivå, såklart ;-).

Alla ni övriga 16 263 löpare – GRYMT bra jobbat!!!

”Don´t compare yourself to others. Compare yourself to the person from yesterday”

1 kommentar: