lördag 30 januari 2016

Quinoagröt med tropisk topping - Lyxig helgfrukost

Jag är en riktig grötälskare och får jag inte min havregrynsgröt och ägg om morgnarna går jag och längtar till dagen därpå, varför den inte uteblir /ersätts med annat särskilt ofta.

Dock brukar vi göra lite av en helgfrukost här hemma då de vanliga fiberhavregrynen mellan varven ersätts med vår hälsomüsli som grötbas som nu fasats över till denna läckra Quinoagröt om helgerna. Som jag såklart vill dela med mig utav.


Quinoagröt med tropisk topping
Tillagningstid ca. 20 min

6 port.
250 gram Quinoa
1 dl strimlade torkade aprikoser
0,5 dl kokosflingor (glömde vi i morse, helt OK ändå)
1 tsk malen ingefära
1 msk psylliumfrön
1 tsk salt
7 dl vatten

Vi har dessutom 1 msk chiafrön i. Väljer ni detsamma kan ni tillsätta lite extra vatten. Prova er fram.

Topping
Kärnor från ett granatäpple
2 tärnade mango (vi använder fryst)
1 dl rostade kokosflingor (går fint med vanliga)

Gör så här:1. Blanda alla ingredienserna till gröten i en kastrull. Låt gröten småputtra 15 min, rör då och då. Späd med mer vatten om det behövs.
2. Servera gröten toppad med granatäpple, mango och kokosflingor.

Tips! Psylliumfrön är väldigt fiberrika och den bästa vattenlösliga fiber vi har om jag får säga. Ett "magiskt" frö för god magbalans. Vill man dock ersätta dem går det fint att använda någon form av kli eller krossade linfrön.

Pys iväg och handla nu så ni kan bjuda på Quinogröt på söndagsmorgonen ;-).

Recept: Sara Begner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar