torsdag 18 februari 2016

Helgens Superset


Det är dags att inspirera er alla till att utmana er under helgen med ännu ett superset i form av två kroppsbelastande övningar.

Superset
Att köra ett Superset innebär att man kör två olika övningar direkt efter varandra utan någon vila emellan. Övningarna kan vara för samma muskelgrupp eller för motsatta muskelgrupper (dvs antagonisten) som t.ex. biceps i första övningen och triceps i den andra.

Fördelarna:

- Tidseffektivt - Mer arbete utfört under kortare tid
Fördelen med att använda sig utav superset är att det är väldigt tidseffektivt. Med mindre vila så går ditt pass betydligt snabbare!

- Ökad mjölksyrauthållighet och mer muskelmassa / Starkare
En annan fördel är att intensiteten i träningen blir bättre och tränar du samma muskelgrupp i båda övningarna så kommer du känna ett ordentligt pump och säkerligen bättra på din mjölksyratålighet.

- Fettförbränning med behållen/ökad muskelmassa
Om målet är att bränna så mycket fett som möjligt men samtidigt behålla din värdefulla muskelmassa, så är superset bland det bästa man kan göra. Ett flertal studier visar på att den metoden är överlägsen traditionell mer lågintensiv träning, om det huvudsakliga syftet är fettförbränning.

- Ökad träningsvolym
Strävar man efter att öka sin sammanlagda träningsvolym så är superset väldigt effektivt! Det är fullt möjligt att dubbla sin träningsvolym från nuvarande nivåer om man genomför hela träningspasset med superset.

Helgens Superset bjuder på följande två övningar:

”Vindrutetorkaren” och Höftlyft

Arbeta under 2 min nonstop, 30 sek. utav den ena övningen och direkt in i den andra gånger två. Därefter kan du vila under 30-60 sekunder och upprepa 3 till 5 gånger eller så mycket du orkar.

Vindrutetorkaren Muskelfokus: Bålen


Övningsbeskrivning:
Ligg på rygg med 90° i höftleden med böjda knän (lättare) eller sträckta ben (tuffare), med benen ihop. Pendla benen från sida till sida med axlar och skuldror kvar i golvet.

Variation:
Ha en boll mellan knän eller fötter. (Balansboll eller medicinboll)

Tänk på att pressa ner armar, axlar, skuldror och att lägga blicken/vrida huvudet åt det motsatta hållet du vrider benen.

Höftlyft
Huvudsakliga muskelgrupper som tränas: Säte, baksida lår men även vader och muskelkorsetten med fokus på ryggslutet.

Övningsbeskrivning: 
Utgå ifrån position med skulderbladen i kontakt med underlaget, böjda ben med fötterna på en upphöjnad av något slag. Pressa upp höft och säte mot taket till rak kropp med enbart böjda ben. Återgå till startposition.

Variation: Utför lyftet med fötterna på en balansboll

Tänk på att arbeta upp höften ordentligt så kroppen blir rak.

Lycka till nu allesammans med helgens superset och ha en riktigt skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar