lördag 5 november 2016

Armhävningar - dags att tighta till dem


Armhävningar är så nära en perfekt övning man kan komma. Armhävningar kräver ingen utrustning och man kan välja på en oändligt massa variationer av armhävningar beroende på vilka muskler man vill träna. Armhävningar bygger både överkroppen och corestyrka och belastar bröst, axlar, triceps, rygg och mage.

Smal Armhävning

Varför: Tränar primärt triceps (baksida överarm) och främre axelmuskeln. Sekundärt stora bröstmuskeln, den raka och de sneda inre bukmusklerna.

Hur: Utgå från armhävningsposition med händerna placerade tätt under kroppen. Sänk kroppen långsamt ned mot golvet genom att böja i armbågsled med bibehållen rak kropp. Pressa och räta på armarna för att återgå till startposition.


Att tänka på: Håll in armbågarna mot kroppen genom övningen och håll händerna i nivå med bröstmuskulaturen. Gå ned så djupt som möjligt, som du klarar av. Målet kan vara att vända när näsa eller bröst nuddar golv. Spänn rumpa och lår så är risken mindre att du tappar plankpositionen. Så fort det känns som att ländryggen belastas och ryggen inte längre är neutral, avbryt övningen.

Tips: Arbeta excentriskt (håll emot en vikt du inte orkar lyfta) genom att arbeta upp med hjälp av knäna och ner från tåläge. Gör dig garanterat vass i armhävningar!

Lycka till med träningen allesammans och ha en fortsatt skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar